GündemHayatManşet

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bodrum genelinde çeşitli etkinliklerle doyasıya kutlandı.

Bodrum’daki okullarda gerçekleşen etkinlikler ile birlikte Belediye Meydanı, Umurça Parkı, Herodot Kültür Merkezi ile Nurol Kültür Merkezi etkinliklerin merkezi oldu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hazırlanan kutlama programı, Belediye Meydanında yer alan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Garnizon Komutanı Per. Alb. Ertan Benli, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda başkanları, meclis üyeleri, belediye birim amirleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu Okul Müdürü Arzu Gül tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla sona erdi.

Kutlamalar kortej yürüyüşü ardından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği konser alanında organize edilen program ile devam etti.

Başkan Tamer Mandalinci, Çocuklarla Harmandalı Oynadı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerde halk oyunları gösterisine katılan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, çocuklarla harmandalı oynadı.

Program, ilçe protokolünün sahnede çocuklarla 100. yıl marşını söylemesiyle son buldu.

Umurca Parkı’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğinde Umurça Parkında 26. Bodrum Çocuk Şenliği düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu şenlikte çeşitli atölye ve etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Şenliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak şunları söyledi:

“Tam 104 yıldır, 23 Nisan’ı çocuklarımızın doyasıya kutladığı, Ata’sını, Cumhuriyeti andığı ve onun izinde ilerlemeye söz verdiği bir bayram olarak hep birlikte doyasıya kutluyoruz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Cumhuriyetimizin, yarınlarımızın teminatı canım kardeşlerime, çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız her şey çocuklarımızın yolunu açmak, çocuklarımızı laik düzende yetiştirmek için olacak. O yüzden Cumhuriyetimizi kuran, 23 Nisan’ı bizlere armağan eden ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, onların açtığı yolda gösterdikleri hedefe durmadan yürümeye ant içiyoruz.” 

Minik Sporcular Voleybol Şenliğinde

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bodrumspor bünyesinde yer alan voleybol altyapısındaki 150 minik sporcu voleybol şenliğinde bir araya geldi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte, çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda yapılan organizasyona Bodrumspor Başkanı Hadi Türk, antrenörler, meclis üyeleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Minik sporcular eğitmenler eşliğinde voleybol oynarken renkli görüntüler yaşandı. Bodrumspor heyeti, 150 minik sporcuya madalya takdim ederek tişört hediye etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayan Bodrumspor Başkanı Hadi Türk, Voleybol Şenliğinin bu yıl 2’ncisini düzenlediklerini belirterek altyapıyı da geliştirerek Sultanlar Ligine çıkıp kalıcı olup Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek istediklerini söyledi.

Herodot Kültür Merkezinde Kutlama Programı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Herodot Kültür Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi okullar ve Bodrum’a gelen Azerbaycan Bakü Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından organize edilen bir dizi etkinlikle devam etti. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ile Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla gerçekleşen kutlama programında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi okulların 23 Nisan temalı resim sergisi gerçekleşti.

Azerbaycan Bakü Gençlik Merkezi öğrencileri, ulusal danslarını sergilerken Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu ve Özel Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu öğrencileri de sahne aldı.

Program sonunda Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Azerbaycan Bakü Gençlik Merkezi öğretmenlerine teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Mandalinci teşekkür konuşmasını da Azerice yaparak tüm salonun beğenisini topladı.

Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro Oyunu

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Sihirli Gemi’yi çocuklara ücretsiz oynadı.

Sihirli Gemi oyunu, 23 Nisan Salı günü Nurol Kültür Merkezinde Bodrum Belediye Başkanlığı, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve BBŞT tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak sunuldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu