Kültür SanatManşet

Kişisel Bir Hasan Cingiz Sergisi: Yolculuk

 

Hasan Cingiz’in yolculuk temalı yeni sergisi 14 Mayıs’ta Milta Bodrum Marina’daki Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık sanat galerisinde açılıyor.

Yıllardır sanatın doğasıyla uyum halindeki göç kavramına odaklanan sanatçının figürleri, sürekli bir dolaşım halinde. Tuvalde tekerlek yuvarlarken, demir bavullarını taşıyan heykellere dönüşüveriyorlar.

2008 yılında tuval üzerine boyayı akıtarak oluşturduğu serisinde, çingenelerin keyifli yaşamını, stilize edilmiş figürlerle aktarmıştı. Dağınık, mekânsız ve anonim figürler neşe içindeydi. Seri, bir süre daha tuval üzerinde devam etti. Daha sonra çingeneler sessizliğe büründü. Tuval üzerindeki durağanlık, sanatçıyı rahatsız etmeye başladı ve daha rahat olabilecekleri eserlere, heykellere dönüştüler. Yine anonim, mekânsız ve dağınıktılar. Şimdi belli belirsiz de olsa başka bir hâle büründükleri seziliyor. Göçebeler güncel yaşama göz kırparak, yolculuk fikrine uyum sağlayabileceklerini işaret ediyorlar.

Sanatçının Türk ve Avrupa koleksiyonlarında çingeneler serisinden eserleri bulunuyor. Birkaç defa sergilenen ve izleyiciler tarafından çok beğenilen çingenelerin bir kısmı galeriye çıkmadan koleksiyonerler tarafından satın alındı. Sanatçının kendi eserlerinin göçebe ruhuyla gerçek göçerler arasında samimi bir bağ kuruyor.

Sanatçının son dönem eserlerini görmek isteyenler için sergi, 28 Mayıs 2024’e kadar 10.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu