Manşet

Tasting Bodrum’da Lezzet yolculuğu

Bodrum Mutfağı Tanıtılacak

 

Bu yıl birincisi düzenlenen Tasting Bodrum ‘Gelenekten Globale Bodrum Mutfağı’ teması ile 16-17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşiyor.

Bölgenin lezzetlerini, doğal güzelliklerini, yerel yaşamını ve global değerlerini ön plana çıkaran; üç gün boyunca devam edecek gastronomi, kültür ve sanatla iç içe geçen etkinlikler heyecan vadediyor.

Yüzüncü yılına yaklaşan Körfez Restoran’ın öyküsünden, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in sevdiği yemeklere, yeni nesil şeflerin Bodrum klasiklerine modern yorumlarından, ismi dünyaca bilinen şeflerimizin açtığı restoranların eşsiz lezzetlerine uzanan 1800’lerden beri ‘gelenekler ve değişimlerle’ harmanlanarak şekillenen heyecanlı bir yolculuk bizleri bekliyor.

 ANA ETKİNLİK ALANI BİTEZ
Bitez Aktur Arasta’da üç gün boyunca yerel üreticilerin  tezgahları, yerel markaların ürünleri, şeflerin süprizleri, global markaların etkinlikleri, Bodrum yemek kültürüne ait sohbet ve tadımlar ana programı oluşturuyor.

Cevat Şakir’den Zeki Müren’e, Kate Moss’tan Bill Gates’e kadar dünyaca ünlü birçok misafiri ağırlayan, dünyaca ünlü şef ve markalarla bugün geldiği konum ile Bodrum mutfağının bilinmeyenleri; ‘Gelenekten Global’e tüm hikayesi işleniyor.

1970’lerde Ayla Emiroğlu’nun Maçakızı’nın müdavimleri Mick Jagger, Nureyev ve Ahmet Ertegün’ün hatıralarından, Bodrum’da misafirlerini ağırlayabilmesi için1920’lerde otellere ilk ekmeği yapan Yunuslar fırınına ve Çökertme kebabının hikayesine, tekne gastronomisinin lezzet sırlarından Bodrum köylerindeki evlerde hala yapılmaya devam eden gizli tariflere kadar bilinmeyenler ve hikayeler gün ışığına çıkıyor.

TASTING BODRUM’DA BİZİ NELER BEKLİYOR?
Tasting Bodrum kapsamında tarih, doğa, sanat ve gastronominin başrolde olduğu ve çok önemli isimlerin eşlik edeceği etkinliklerin yanı sıra Bodrum’lu 20 işletme de birbirinden farklı içerikte menu ve programlar ortaya koyuyor.

Bağarası, Vamos, Arşipel, La Social, Adana İl Sınırı, Orfoz, Körfez, Maride Café, Foodroom, Trattoria İl Mandarino gibi birçok işletme Tasting Bodrum heyecanını misafirlerimize yaşatıyor.

16 Haziran 2023 Cuma akşamı Türkbükü’nde yer alan Divan Bodrum Otel’de Şef Adnan Öztürk ‘ün hazırlayacağı ‘Geleneksel ürünlerle modern Ege mutfağı’ teması ile lezzet yolculuğuna çıkılıyor. Ayrıca

Bodrum’a 100 yıldır emek veren kişi ve işletmelere onur ödüllerinin sahiplerini bulmasının heyecanı yaşanırken ardından geceyi ünlü tenor Hakan Aysev taçlandırıyor.

17 Haziran 2023 Cumartesi akşamı Maça Kızı’nda şef  Aret Sahakyan imzalı ‘Maça Kızı’nın Bodrum’u temalı gecede nefis bir menüyü test edip after party ile Bodrum’un deniz kokan yaz gecesinin keyfini çıkarıyor olacağız.

18 Haziran 2023 Pazar akşamı Gbeyond Residence &Hotels ŞAMDAN RESTORAN da ‘BODRUM’A VEFA’ gecemiz  ile veda ediyoruz.

Tasting Bodrum’un üç günlük medya ve müzik sponsorluğunu ise Bodrum FM üstleniyor.

BODRUM’UN YENİ YAŞAM PLATFORMU

Bodrum Belediyesi’nin de desteklediği Tasting Bodrum, Tasting Alaçatı’dan sonra Türkiye’de ilk defa bir beldede aynı anda tüm işletmeler, yerel üreticiler ve sivil toplum örgütleriyle organize biçimde kolektif bilinçle gerçekleşerek, bir deneyim tasarımı sunuyor.

Hip Creative Agency’nin 2018 yılından bu yana her yıl organize ettiği ‘Tasting Alaçatı’ ile yarattığı ‘konsept turizm’ anlayışı ile Tasting Bodrum da, Bodrum’un mavi-yeşil doğasında, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde ve Bodrum’un en özel işletmelerinin ev sahipliğinde yapılıyor.

Bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan ve tüm dünyada ve seyahat literatüründe gezginlerin ajandasına girmesi hedefleyen organizasyonun ilk’i bu yıl gerçekleşiyor.

Bodrum’un yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmayı misyon edinen Tasting Bodrum her yıl değişen teması dünyadan ağırladığı misafirleri ile şeflerini ön plana çıkarmak, geleneksel lezzetlerini ve gastronomik değerlerini korumayı amaçlıyor.

 TASTING BODRUM’A KATILIM NASIL OLUYOR?

Tasting Bodrum’a katılım için mutlaka rezervasyon gerekiyor. Sürpriz yemeklerin tadına bakmak, çok özel atölyeler deneyimlemek, ilginç etkinliklere katılmak ve Bodrum’un tadını doyasıya çıkarmak için organizasyon öncesinde program yapmak gerekiyor.

Katılımcılar Instagram hesabı ve www.tastingbodrum.com üzerinden etkinlik bilgilerinde yer alan ilgili rezervasyon numaralarını arayarak bilgi alabiliyor ve kayıt yaptırabiliyorlar.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu