ÇevreGündemManşet

BALON BALIĞI TEDİRGİN ETMEYE DEVAM EDİYOR

Ege ve Akdeniz’i istila eden Balon balıkları gün geçtikçe çoğalırken Bodrum’da denize açılan amatör balıkçıların oltasına 10 dakika içerisinde 3 tane balon balığı takıldı.

Tetrodotoxin isimli bir zehir salgılayan ve salgısının siyanürden 1000, arsenikten ise 1200 kat etkili olduğu ifade edilen balon balığı, Bodrum’da son dönemlerde sık görülmeye başlandı. Keskin dişleriyle ağları ve misinaları parçalayan Balon balıkları balıkçıların da korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Bodrum’da büfe işletmeciliği yapan Birol ve Mehmet Şahin adlı iki kardeş, önceki gün Gümbet’ten tekneyle denize açıldı. Akşamüstü saatlerinde ise balıkçıların oltasına 1.5 – 2 kilo ağırlığında balon balığı takıldı. Kısa süre sonra 2 balon balığı daha oltaya takıldı. Balon balıklarını poşete iyice saran amatör balıkçılar, daha sonra poşeti çöp konteynerine attı.

Haftada 2 gün tekneyle denize açıldıklarını ifade eden Birol Şahin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dün saat 16.00 gibi denize açıldık. Akşamüstü oltaya 1.5 – 2 kilo ağırlığında bir balon balığı geldi. çok geçmeden 2 tane daha yakaladık. Yani 10 dakika içerisinde 3 tane balon balığı yakaladık. Zehirli bir balık olduğu için kediler yemesin diye poşete iyice sarıp ondan sonra çöp konteynerine attım. Bu balıklar devamlı oltaları keserler. Bunlar olduğu zaman diğer balıklar olmuyor, balık tutamıyorsunuz. Yani diğer balıklar o bölgeye gelmiyor.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu