GündemHayatMagazinManşet

Deprem Mağduru Çocuklar İçin Söylediler

Bodrum'de Örnek Dayanışma

 

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Bodrum Koleji, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi destekleriyle  ‘ Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ kampanyası kapsamında ünlü isimlerin sahne aldığı konser düzenledi. Konser gelirleri Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde ailelerini kaybeden çocukların eğitimine katkı sağlamak için bağışlanacak.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından TED Bodrum Koleji, çocukların eğitim hayatlarının etkilememesi amacıyla “Bodrum Dayanışma Hareketi”ni başlattı. Bu kapsamda, “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyası ile TED Bodrum kolejinde ünlü isimler sahne aldı.

Dayanışma konserine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konserde Zülfü Livaneli, Grup Gündoğarken, Suzan Kardeş, Jehan Barbur, Olgun Şimşek, Gürkan Uygun sahne aldı. Ünlü isimler sevilen şarkıları seslendirirken, konsere gelen vatandaşlar sanatçıların şarkılarına eşlik etti. Ünlü isimler bir arada sahneye çıkarak Zülfü Livaneli’nin şarkılarını Livaneli ile birlikte söyledi. Vatandaşlar o anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Öte yandan, dayanışma konserinin tüm geliri depremde anne babasını kaybeden çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla Türk Eğitim Derneği’nin “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasına bağışlanacak. Konser plaket töreninin ardından sona erdi.

“BİN 500 DEPREMZEDE ÖĞRENCİMİZİ OKULLARIMIZA ALDIK”

Depremzede çocukların eğitimleri için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “ Türk Eğitim Derneği 95 yıl önce büyük önder Atatürk’ün kurmuş olduğu eğitimdeki ilk sivil toplum örgütü. Biz bugüne kadar tüm afetlerde varız ama 40’ından sonra. İnsanlara acılarını yaşamaya müsaade edip sonra bir sivil toplum örgütü olarak yapmamız gerekeni, üstümüze düşeni gerçekleştiriyoruz. Bugün hala Soma’daki şehitlerimizin çocuklarını okutuyoruz. Bu deprem hepimiz için büyük bir acıydı. Biz Türk Eğitim Derneği olarak yardımlarımızla birinci planda, ikinci planda 1500 depremzede öğrencimizi misafir öğrenci olarak okullarımıza aldık. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Afeti unutmaması gereken devlet ve sivil toplum örgütleridir. Bütün sivil toplum örgütleri neredeyse üniversite öğrencilerine burs veriyor. Biz bir fark yarattık, 2 bin öksüz çocuğumuza anaokulundan lise sona kadar sadece para vermiyoruz akademik, sosyal, psikolojik ve maddi destek programı hazırladık. Sahadaki arkadaşlarımız deprem bölgesinde evlatlarımızı bir bir ziyaret ediyorlar. Burada hem bağışçılarımız hem de TED’in kaynaklarıyla, Türkiye’nin kıymetli sanatçıları bu birlikteliğe destek veriyor. Afetlerden sonra en önemli şey yardımların sürdürülebilir olmasıdır. Bizim işimiz eğitim ve biz evlatlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çok anlamlı bir projede bir araya geldiklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Deprem bölgesine Bodrum’dan yağmur gibi yardım gittiğini dile getiren Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu