ÇevreGündemManşet

Başkan Aras’tan Peş Peşe Açıklamalar

İnşaat Yasakları ve Bodrum'daki Çalışmaları Anlattı

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçe genelinde büyük tepki çeken inşaat yasaklarına uyulmaması ve altyapı-üstyapı çalışmaları hakkında sosyal medya hesabından peş peşe açıklamalarda bulundu.
Turizm kenti Bodrum’da, 15 Mayıs’ta bitirmesi gereken ancak özel izinlerle halen devam eden inşaatlar ile yapılan hizmetlerdeki “yetki” çerçevesini kamuoyu ile paylaştı.
“Değerli Bodrumlular, iyi akşamlar..
Bodrum’un yaşadığı önemli sorunlardan biri olan İNŞAAT YASAĞI İHLALLERİNİN suçlusu olarak, Bodrum Belediyesini ve Belediye Başkanını göstermek, en kibar tabirle bilgi veya vicdan eksikliğidir çünkü, inşaat yasağına belediye değil, bakanlık karar veriyor. Valilik ve Kaymakamlık ise yasağı uygulamak zorunda.
Bu gerçeğe rağmen Belediyemiz, 293 şantiyede uygulama yaparak tebligatlar gönderdi fakat Valiliğimiz, bazı inşaat şirketleri için 15 Haziran gününe kadar izin çıkarttı..
Bunu gören diğerleri de inşaat yasağı olarak bilinen Bakanlık genelgesinin tam bir garabet olması nedeniyle inşaatlarına devam ediyor çünkü, genelgenin cezası yok hükmünde denilecek kadar düşük.
Milyonlarca Euroluk inşaatlara kesilen cezanın tutarına, bir Mercedes’in deposu dolmuyor ama bunun adı, ceza oluyor.
Özetle, Mayıs ayında durması gereken inşaatlar halen durmuyorsa; bunun nedeni, siyasi linç uzmanlarının iddia ettikleri gibi Ahmet Aras’ın verdiği izin değil, Valiliğin verdiği izindir.”
“Haklı olarak şikayetçi olduğunuz, Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri, Bahçelievler, Peksimet, Gümüşlük, Koyunbaba, Geriş (Erdemil) Mahallelerimizdeki bitmek bilmeyen yol çalışmaları, Bodrum Belediyesi tarafından değil, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmaktadır.

“MUS-W2 Bodrum İlçesi Kanalizasyon Şebekesi Hattı Yapım İşi” adı altında, ATİLLA İnşaat adlı firmaya verilen ihalenin kapsamı, bahsi geçen bölgedeki şebeke bağlantılarının yapılması, altyapı çalışmalarının tamamlanması ve sonrasında, asfalt kaplamasının yapılmasıdır.

Ayrıca, Torba Köy içi Kanalizasyon Şebekesi ile Yağmur Suyu İletim Hatları ve Kanalizasyon Kollektör Hattı Bağlantılı Alt Yapı Tesisleri Yapım İşi projeleri kapsamında kazılan Torba, Kızılağaç, Çiftlik ve Yalı Mahallelerimizin yollarını da Bodrum Belediyesi değil, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolün gereği olarak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı kontrolünde, Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş. adlı firma yapmaktadır.

Hıçbir yetkimizin olmadığı bu projelerdeki gecikmelerden Bodrum Belediyesi ve Başkanının sorumlu tutulması ise, bilgi veya vicdan eksikliği kaynaklıdır.

Bahsi geçen mahallelerimizin mağduriyetini bir an önce sona erdirebilmek için, Belediyemizin ilgili birimleri sahip oldukları imkanları sonuna kadar zorlayarak, malzeme, ekip ve ekipman desteği sağlamaktadır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu