Kültür SanatManşet

Vali Orhan Tavlı Euromos’ta

Milas’ın Tarih ve Kültür Turizmine Destekler Devam Ediyor

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Şennur Aldemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. H. Abdullah Uçan ve Doğal Sit Alanları ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Mustafa Uzun, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Vakfı Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Emir Oral Bülbüloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak ile ilgili personelin katılımlarıyla Milas ilçesinde çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Tarım ve Kültür kenti olarak adlandırılan Milas İlçesinde ilk olarak Euromos Antik Kentini ziyaret eden Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet kazı çalışmaları hakkında Kazı Başkanı Abuzer Kılıç’tan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Gölyaka Mahallesinde yürütülen tarımsal faaliyet alanlarında yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu.

Kapıkırı Mahallesinde Heraklia Antik Kentinde inceleme yapan heyet, kazı başkanı Zeliha Gider Büyüközer’den bilgi aldı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar’ı ziyaret etti.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapımı devam eden Menteşe Beyliğinin Başkenti Beçin Kalesi Örenyeri yolunda incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Antik Kentte Kazı Başkan Yardımcısı Davut Oğuz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu