AsayişManşet

Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

 

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, basın mensuplarıyla bir araya gelerek asayiş ve güvenlik konularında son iki ayda yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar ve İl Göç İdaresi Müdür V. Cihad Gezen hazır bulundu.

Valilik 75. Yıl Toplantı salonunda düzenlenen Muğla’nın Huzuru toplantısının açılışında konuşan Vali Dr. İdris Akbıyık, “Mart ayının başında ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda terör, asayiş olayları, göçmen kaçakçılığı, organize suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadele gibi konularda Emniyet Müdürlüğümüzün, Jandarma Komutanlığımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın yürütmüş olduğu çalışmaları ile ilgili rakamları paylaşmıştık.

Bugünde Türkiye’nin Huzuru, Muğla’nın Huzuru bilgilendirme toplantısının ikincisini gerçekleştiriyoruz. 2024 yılı Mart ve Nisan aylarında güvenlik konusunda yürüttüğümüz çalışmalarımız ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacağız.” dedi.

Muğla’nın her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve turizm potansiyeli ile öne çıkan bir il olduğunu söyleyen Vali Dr. İdris Akbıyık, Muğla’nın huzuru ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Kentin her noktasında etkin bir güvenlik sağlamak amacıyla polis, jandarma, sahil güvenlik birimleriyle yakın bir iş birliği ve koordinasyon halinde olduklarını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, “Kolluk birimlerimizle birlikte ilimizi ziyaret eden misafirlerimizin ve şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve huzurunu sağlamak adına yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizin her noktasında etkin bir güvenlik sağlamak amacıyla polisimiz, jandarmamız, sahil güvenlik birimlerimizle yakın bir iş birliği ve koordinasyon halindeyiz.” diye konuştu.

Vali Dr. İdris Akbıyık, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İçişleri Bakanlığımızın ülke genelinde koyduğu hedefler doğrultusunda güvenlik ve asayiş konusunda yürütülen çalışmalarımızı sürekli olarak güçlendiriyor ve modern teknolojileri de bu doğrultuda kullanıyoruz. İlimizin dört bir yanında yer alan kameralarla gözetim ağını genişletiyor, güvenlik ekiplerimizin mobil ve hızlı müdahalesini sağlayacak imkanları arttırıyoruz.

İlimizde var olan huzur ve güven ortamını devam ettirebilmek için sıfır hata ile tüm birimlerimiz ve Muğla halkının desteği ile var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Başaşçı tarafından İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından asayiş ve güvenlik konularında 2024 yılı Mart ve Nisan aylarında yürütülen çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı.

Terör Örgütlerine yönelik güvenlik güçlerimiz tarafından; 24 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucu 22 kişi yakalandı. Organize Suç Örgütlerine yönelik; 4 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucu 4 organize suç örgütü çökertildi. 52 şahıs gözaltına alındı. Bunların 15’i tutuklandı. 18’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Düzensiz Göç ve Göçmen Kaçakçılığına yönelik; 281 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda sonucunda 124 organizatör yakalandı. Bunların 65’i tutuklandı. Operasyonlarda yakalanan 2 bin 139 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.

Ayrıca Göç İdaresi Başkanlığımız tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında devreye alınan Mobil Göç Noktaları Fethiye ve Bodrum ilçelerimizde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Son 2 aylık dönemde Mobil Göç Noktası araçlarımızda bin 626 kişinin sorgulaması gerçekleştirildi, bin 603’ünün yasal kalışı olduğu tespit edildi, yasal kalışı olmadığı belirlenen 23 yabancı ise İl göç İdaresi Müdürlüğümüze teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Aynı dönemde Zehir Tacirlerine yönelik; 638 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda; 712 şahıs gözaltına alındı. Bunların 53’ü tutuklandı. 18’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlarda; 16 kilo 239 gr esrar, 32 kilo 900 gr Skunk, 1 kg 33 gr kokain, 625 gr metamfetamin, 219 gr Bonzai, 141 adet kâğıda emdirilmiş sentetik bonzai, 169 gr eroin, 860 kök kenevir, 1120 adet sentetik ecza, 68 adet ecstasy, 552 adet sentetik hap ve 1 adet LSD ele geçirilmiştir.

Yine aynı tarihlerde Asayiş olaylarıyla ilgili; kişilere karşı 3 bin 537, malvarlığına karşı bin 379, topluma, millete ve devlete karşı 2 bin 211 suç işlenmiş olup, bu suçların aydınlatma oranları yaklaşık yüzde 90’dır.

Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında; 410 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 219 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bunlardan 9’u tutuklandı.

Aynı tarihler arasında 248 ruhsatsız silah ele geçirildi ve 235 şahıs yakalandı.

Yine aynı dönemde meydana gelen 487 dolandırıcılık olayı ile ilgili, 228 şahıs tespit edildi. Bu şahısların 26’sı yakalandı.

Aynı dönemde ilimiz genelinde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası ve çeşitli suçlardan ifadeye yönelik yakalama emri bulunan bin 748 şahıs yakalandı. 2 bin 142 şahsı yakalama ve arama çalışmalarımız devam etmektedir. 2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 234 şahıs, 5 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 165 şahıs, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 30 şahıs, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 6 şahıs, 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 6 şahıs yakalanmıştır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu