ÇevreGündemManşet

GÖKOAVA’DA KUM KÖPEKBALIĞI ARAŞTIRMASI

Bodrum Yalıkavak’da 7 yıldır faaliyet gösteren BORABDER (Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği ) en son düzenlenen etkinlikle büyük bir başarıya imza attı.
1-4 Haziran tarihleri arasında Gökova – Boncuk koyu mevkiinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi,  Su Ürünleri Fakültesi ile beraber ortak yürüttükleri araştırma neticesinde, Kum Köpekbalığını görüntüledi. Etkinliğin 2’nci gününde uzun bir aradan sonra görüntülenmesi hem BORABDER hem de araştırmanın diğer bir tarafı olan akademik kadroda büyük bir sevinç yarattı
Kum köpek balıkları, yılın belli dönemlerinde üremek amacı ile bu koya gelmektedir. Bu özellik dolayısı ile Gökova Boncuk koyu, köpek balığı koyu olarak uluslararası alanda ünlenmiş ve dünyada kuzeybatı Atlantik kıyıları ile en aktif 2 üreme alanından biri olmaktadır

Kum köpekbalığı, Boncuk Koyu ( Gökova özel çevre koruma bölgesi ) içinde koruma altına alınan türlerden biri olarak da bilinmektedir. Bu yüzden de Boncuk koyu, bu türlerin özel alanı olarak da bilinir. 3 gün süren bu dalışlarda kapalı devre dalış yöntemi kullanılarak, sualtında bulunan diğer canlılarda gözlemlenmiştir. Saldırgan olmayan bu köpekbalığı türünü şanslı gününüzde iseniz sizlerde ekipmansız dalış yaparak görebilirsiniz. Tabii ki sizden korkup kaçmazsa.

Bu köpek balığı hakkında yanıt bulması gereken onlarca soru, bu başarılı dalış ve görüntülemenin ardından daha da hızlı bir şekilde yanıt bulması bekleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu