AsayişGündemManşet

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

Milas’ta İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle, kadına karşı şiddetin önlenmesi için el ele verdi. Milas Salı Pazarı’nda düzenlenen etkinlikte; İlçe Jandarma Komutanlığı ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü, kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla stant açtı.

Düzenlenen etkinlikte Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, kadınları bilgilendirmek ve haklarını hatırlatmak amacıyla Salı Pazarı giriş kapısı önünde broşür dağıttılar.

Her hafta Milas’ta kurulan Salı Pazarı’nın yoğun olması ve daha çok kırsal kesimden gelen kadınlara ulaşması amacıyla etkinliğin yapılması için Salı günü belirlendiğini belirten emniyet ve jandarma görevlileri, dağıtılan broşürlerle ilgili vatandaşa bilgi verdiler. Etkinlikte; kadın astsubay ve kadın polisler, “Jandarma ve polis şiddetin karşısında, kadının yanındadır” söylemiyle çok sayıda kadın ve erkeğe broşür dağıtıldı. Açılan standa vatandaştan gelen ilgi yoğun oldu.

Düzenlenen etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını ifade eden bazı Milaslı kadınlar; “Jandarma ve polisimizin birlikte böyle güzel bir etkinliğe imza atması bizi çok mutlu etti. Dağıtılan broşürlerle, şiddete maruz kaldığımız zamanda neler yapabileceğimiz konusunda bilgiler yer alıyor. Güvenlik güçlerimizin bizlerin yanında olduğunu bilmek bizlere güven verir. Umarız kadına karşı şiddet son bulur” dediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu