HayatManşet

18.Bodrum Uçurtma Festivali Başlıyor

 

Her sene binlerce kişinin katıldığı ve içindeki çocuğu çıkartarak, özgürce Bodrum semalarında uçurtmalarını uçurduğu “18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali” için geri sayım başladı. Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Miyase Karlıova Organizasyon işbirliği ile düzenlenen ve ana sponsoru BODRUM ÇÖKERTME GAZETESİ olan 18.ULUSLARARASI BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ her yıl olduğu gibi bu sene de 12 Mayıs 2024 Pazar günü saat 11:00 da Bodrum Gümbet Değirmenler Mevkii’nde start alıyor…

Miyase Karlıova’nın tescilli markası olan ve ilk kez know-how hakkı Miyase Karlıova Organizasyon’un düzenlediği “Bodrum Uçurtma Festivali” için alınan “SLOW KİTE FEST” festivaller zinciri markasının ilk halkası yine Bodrum. Dünyada ilk kez geçen yıl “BODRUM SLOW KİTE FEST” olarak yapılan organizasyonun bu yıl ikincisi kutlanacak; Ayrıca yine Miyase Karlıova’nın tescilli markası olan “Bodrum Uçurtma Festivali” kapsamında kutlandığı “SLOW KİTE DAY” sakin şehrin bir sembolü olarak bu yıl da dünyaya selam yollayacak…

Uçurtmalar, Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu yararına satılacak

Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu yararının hedefleneceği bu yılki festivalde yine; “MİYASE KARLIOVA ORGANİZASYON” tarafından 18. UlUSLARARASI  BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ’nde Uçurtma satışlarından elde edilecek gelirler yardım hedefi olacak.“Engelsiz Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldıralım” diyerek Turgutreis Zeyyad Mandalinci  İlköğretim Okulu için bu doğrultuda uçurtmalar Miyase Karlıova Organizasyon tarafından satın alınıp: Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu okul aile birliğine ücretsiz verilecektir. Bodrum Gümbet değirmenler Mevkiinde Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu okul aile birliği tarafından satılıp elde edilen gelir okulun ilköğretim kısmındaki en önemli ihtiyaçları için kullanılacaktır

Yine aynı gün kalıcı farkındalık sağlamak adına Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim okulu pilot okul olarak “Bodrum Uçurtma Klübü” ve “Slow Kite Day”  tarafından teşrifi yapılacak özel bir stand da Kargıdan uçurtma yapımı gerçekleştirerek çocuklarımıza kültürümüz aşılanacaktır. Aynı zamanda da pilot okul olarak İlçe Milli Eğitim MÜdürlüğü ile birlikte Türkiyede ilk kez Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim okulu’nda özel bir sınıfla “BODRUM UÇUTMA KULÜBÜ KOLU” kurulacaktır.

Ayrıca 18. ULUSLARARASI BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ öncesi Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek talimatla bu yıl ilk kez okullarda kargıdan uçurtma yaptırılıp, festival günü yarışmaları  için mendil kapmaca ve halat çekme takımları oluşturulacaktır.

Eğitimde engelleri kaldırmayı hedefleyen Festivalde Türkiye’nin Bodrumlu ilk dislektik şair ve yazarı olan Sevinç Su Karlıova,şiir kitabını imzalayacak olması farklı bir anlam taşıyor. Aynı zamanda şu anda İzmir’de Moda Okulu öğrencisi olan Sevinç Su Karlıova Bodrum Uçurtma Festivali için; kendi tasarımlarından oluşan “AKRAN ZORBALIĞINA HAYIR” adlı Farkındalık T-shirtlerinden oluşan kapsül koleksiyon hazırladı.

18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ ARTIK “BODRUM SLOW KİTE FEST” HER YIL ANNELER GÜNÜ’NDE DÜNYADA “SLOW KITE DAY” OLARAK KUTLANACAK

Yaklaşık 15.000 kişinin katıldığı Bodrum ‘un En Büyük Halk Organizasyonu 18. ULUSLARARASI BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ’NDE bu yılda tüm çocuklar ve içindeki çocuğu yaşatan tüm büyükler rüzgara karşı mücadele edeceklerdir.

Öte yandan “Slow Kite Day ve Fest” kapsamında yine kargıdan uçurtma “Meydan Okuması” yapılacak. En güzel kargı uçurtmada ödül alacaktır. Özgür ortamda eşit, adil ve ötekileştirilmeden yerel değerleri koruyup yaşatarak, insanları dijital uyuşturulmanın bağlayıcılığından koparmanın panzehiri olan “Slow Kite Day ve Fest” oluşturduğu farkındalık bilinciyle öz değerleri koruyarak fark yaratıyor. Binlerce kişiye de güzel ve sıradışı ve doğal bir gün geçirtiyor. “Yılın Annesi” ise ödülünü yine Bodrum Kaymakamı’mız ve Bodrum Belediye Başkanı’mızdan alacaktır.

“VER ELİNİ BODRUM”

“Bodrum Uçurtma Festivali” Kapsamında halka açık birçok ücretsiz etkinlik ve gösteriler yanısıra; Festival çerçevesinde uçurtma atölyesi, uçurtma yarışması etkinlikleri, animasyon gösterileri, palyaçolar, balonlar, tahta bacak, dans gösterileri, çocuklara yüz boyama gibi sürpriz partiler de gerçekleştirilecek. 18. ULUSLARARASI BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ “VER ELİNİ BODRUM” sloganı altındaki Organizasyonu düzenleyen Karlıova Organizasyon yönetim kurulu başkanı Miyase Karlıova ise  “Biz bu festivaller ile insanları hem mutluluğu taşıyoruz, hem de paylaşmanın ve iyiliğin, yardım etmenin sevincini tadıyoruz. Duyarlı Bodrumlular gönüllerini açarak bu yılda bir çok yardım yaptılar. Festival Bodrum merkez başta olmak üzere belde ve köyde yaşayan vatandaşlar da da coşku yaratıp, eğlendiriyor. Çocuklarıyla uçurtma uçuran aileler, unutulmaz bir hafta sonu yaşıyorlar. 18 yıldır Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivallerinde… Binlerce kişinin geldiği festival alanında ücretsiz dağıtılan yiyecek ve içeceklerden yararlanan halk; “İşte Festival dediğin böyle olur, hem eğleniyoruz, hem de burada ailece gerçekten festival adı altında “Engelsiz Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldırarak” büyük bir kutlama yapıyoruz ve farkındalık yaşıyoruz” diyorlar dedi.

Sunumunu her sene olduğu gibi usta TV programcısı ve gazeteci Serdar Karlıova’nın yapacağı Festival kapsamında Anneler gününün kutlanması  nedeniyle, çocuk, genç, yaşlı birçok kişi mikrofona gelerek annelerine seslenecek ve anneler gününü kutlayacak.

“Slow Kite Day ve Fest”kapsamında ; Tüm yiyecek içecek ikramlarının gönüllüler tarafından temin edildiği, yerel lezzetlerin ücretsiz olarak halkla buluşacağı festivalde keşkek, aşure, tavuklu pilav, helva ve daha neler neler var. Bodrum’lu yerel sanatçılar da festivalde yer alırken, yabancı dans showları, halk oyunları, DJ müzikleri, palyaçolar, çocuklara yüz boyama, tahta bacak, Süpermen ve öğretmenler korosu, dans gösterileri de olacak. “Slow Kite Day ve Fest” kapsamında yerel ödüllü mahalle ve sokak oyunları yarışmaları ise saat başı yapılacaktır.

Uçurtma çocukluğumuzun en büyük kültürü mirası ve bu festivallerle bu kültürün yeniden canlanmasını sağlayan Miyase Karlıova: ““Slow Kite Day& Fest” kapsamına da alınan festivalimiz için herkes kargılarını hazırlasın festivale çok az kaldı dedi.

  1. ULUSLARARASI 2024 BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ PROGRAMI

 

Saat:11.00

Çocuk Kulübü ile çocuk şarkıları, dansları, yüz boyama, palyaço, tahta bacak, Pamuk Prenses, Süpermen ve geleneksel sokak oyunları yarışmaları Mendil Kapmaca, Halat Çekme vb.

Saat:12.00

Sahnede kargıdan uçurtma yapımı arzu ederlerse Sn. Kaymakamımız ve Bodrum Belediye Başkanı’mız…Gerçekleşirse Pasta kesimi ve Yılın Annesinin hediyesi

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu