GündemHayatManşet

SATRANÇLA YENİ HAYATA BİR HAMLE

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik MüdürlüğüBodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen “Bir Denizyıldızı da Bizden” adıyla Kasım 2016’da başlatılan ve 80 saat süren satranç kursu sonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda 9 Şubat günü düzenlenen törene, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Gülcü ve kursiyerler katıldı. Program kapsamında düzenlenen turnuva sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman şunları söyledi:

“Proje kapsamında açılan satranç kursuyla kişilere planlı hareket etmenin önemi, başarı noktasında sistemli ve disiplinli çalışmanın gerekliliği ve bu anlamda yakın dostluklar kurarak hükümlülerin sosyal hayatla buluşmaları noktasında amacına ulaşmıştır. Satranç sporu ile özellikle ruhsal gelişim, düşünsel zekayı geliştirme ve sabır gerektirme noktasında önemli olduğu ve düşünülerek yapılan hamlelerle doğru adımların atılmasının önemi öğretilmiştir.”

Başsavcı Duman konuşmasının sonunda, programa destek verenlere teşekkür ederek kursiyerlere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Tören, yapılan turnuva sonunda dereceye girenlere kupaları diğer katılımcılara ise madalyalarının verilmesiyle sona erdi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Bir Denizyıldızı da Bizden” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Kasım ayında açılan 80 saatlik satranç kursu süresince kursiyerlerin öğlen yemekleri Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği tarafından karşılandı. Kurs süresinde kursiyerlere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca her ay nakdi yardım sağlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu