EğitimGündemManşet

AKUT BODRUM EKİBİ, SEL VE AKARSU EĞİTİMİ YAPTI

AKUT BodrumAKUT Bodrum ekibi faaliyetine başladığı tarihten itibaren, afet öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili, her hafta çeşitli arama-kurtarma eğitimleri düzenliyor.

Faaliyetler kapsamında, geçtiğimiz gün, daha önce teorik eğitimini aldıkları sel ve akarsu kurtarma eğitiminin uygulaması için Bitez-Adaboğazı sahilinde uygulamalı eğitim yaptılar.

Konacık Mahallesi Gazderesi’ndeki yerleşkesinde, AKUT ekibine ağustos ayında yeni katılan ve daha önceden katılmış olan gönüllüler, Sel ve Akarsu Kurtarma Eğitiminin öncesinde sabahtan hep birlikte hazırladıkları keyifli bir kahvaltı ile güne başlayarak akşam geç saatlere kadar kurtarma eğitimine katıldılar.

20 gönüllünün katıldığı eğitimde kurtarmacı adayları, akarsu ve seldeki kurtarma faaliyetlerinde hayati önem taşıyan, throw-back (at-çek) halatıyla en kısa zamanda kazazedeye ulaşma, botla müdahalelerde gerekli, senkronize kürek çekme, bota binme, kazazedeyi bota alma, ters dönen botu düzeltme gibi eğitimlerini tatbik ettirerek, herhangi bir sel olayında farklı noktalardaki temsili kazazedelere ulaşma ve kurtarmaya yönelik eğitimler yaptı.

Ekip lideri Sadettin Uslu çalışmalar sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi 2011 de ve geçen yıl bu tarihlerde bölgemizde ciddi sel afeti yaşadık. Can kaybının olmaması sevindirici olmasına rağmen, birçok vatandaşımız maddi zarar gördü. Bundan sonra bu selleri global ısınmadan dolayı daha çok yaşayacağız. Bunun için hazırlıklı olmak zorundayız. Bu nedenle bütün afetlerde olduğu gibi sel ve akarsu afetlerinde de can kayıplarını en aza indirmek için düzenlediğimiz eğitime gönüllü arkadaşlarım özverili bir şekilde katıldılar. Bu çalışma sel afeti simüle edilerek ön eğitim olarak denizde yapıldı. Bu eğitimin bu hafta sonu tekrarı yapılacak. Daha sonra Fethiye bölgesinde akarsu üzerinde yapılacak eğitim ile tamamlanacak Eğitim alan arkadaşlarımız edindikleri kazanımlarla, karşılaşabileceğimiz sel afetlerinde daha etkin kurtarma çalışmalarına katılabilecekler.”

Uslu ayrıca, meteorolojinin ve yetkililerin uyarılarının dikkate alınmasının, sel riski olan yerlerden mümkün olduğunca yüksek noktalarda, gerekli tedbirler dahilinde beklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu