EğitimGündemManşet

GÜVENÇİLİKLER GİTTİ KAPI ONLARA KALDI

Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulu-BodrumGüler-Mustafa Kızılağaç İlkokulunda yaşanan teftiş sonrasında görevleri bıraktırılan güvenlik görevlilerin yerine öğretmenler ve veliler okul kapısında nöbet tutuyor.

Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulunda bir Velinin, okul aile birliği tarafından zorla para toplandığı iddiasıyla başlayan şikayet sonrasında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünden müfettişler bahse konu okulda soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında, velilerden para toplayanamayacağını ve bu toplanan paralar karşılığında personel çalıştırılamayacağına dair rapor düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerinin raporu doğrultusunda okul girişinde nöbet tutan güvenlik görevlilerinin işlerine son verildi.

Yaşanan bu durum üzerine okul aile birliği üyeleri bazı veliler ve okul öğretmenleri sabah okul girişinde toplandı. Bazı veliler ve öğretmenler öğrencilerin okula girişlerinde ve sonrasında okul kapısında nöbet tutmaya başladı.

Kimseden zorla para toplanmadığını ifade eden Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulu okul aile birliği başkanı Emel Dikan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“2. sınıfa giden bir oğlum var bu okulda. Şuanda bir güvenlik zaafiyeti yaşıyoruz. Dün okulumuza gelen müfettişlerden, okulumuzda hiç bir şekilde görevli çalıştıramayacağımızı ve bir dahaki geldiklerinde çalışan gördüklerinde suç işlemiz olduğumuzu söyledikleri için çalışan 2 güvenlik görevlimizin işine son vermek zorunda kaldık. Bin kişinin girip çıktığı okulda şuanda bir güvenlik zaafiyeti yaşıyoruz” dedi.

Durumdan velileri bilgilendirdiklerini belirten Dikan, okul kapısında beklemeye devam edeceklerini söyledi.

Okul aile birliği muhasip üyesi Derya Göçmez ise benzer uygulamaların birçok devlet okulunda yapıldığını belirterek şöyle konuştu:
“Başımıza hiç düşünmediğimiz şeyler geldi. Sonuçta biz çifte standarta karşıyız. Okul aile birliğinin eleman çalıştıramayacağı bize söyledi. Madem bu yasak, bütün okullardaki elemanların nasıl çalıştırıldığının araştırılmasını istiyorum. Evet, velilerimizdden bağış istiyoruz ve okulların bağışla döndüğünü herkes biliyor ama hiç kimse kabul etmiyor. Bu nasıl bir şey ben anlayamıyorum, çok üzgünüz ama çocuklarımızın güvenliği burada kapıdayız” dedi.

Öğrencilerin okula girişleri tamamlandıktan sonra bir araya gelen veliler topladıkları 3 sayfa imza ile Kaymakamlık Makamına gittiler. Burada, yaşadıkları sıkıntıları dile getiren okul aile birliği başkan ve üyeleri topladıkları imzalarla birlikte dilekçeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sundular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu