GündemHayatManşet

GÖÇMEN ÇANTALARI BODRUM’A ULAŞTI

Ege ve Batı Akdeniz Lions Federasyonu-Göçmen ÇantalarıEge ve Batı Akdeniz Lions Federasyonu tarafından başlatılan, ‘Bir can daha kurtarılsın’ adlı proje kapsamında hazırlanan ihtiyaç malzemeleri ile dolu çantalar göçmenlere dağıtılmak üzere Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi.

Sabah saatlerinde Antik tiyatro’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere tanıtılan ihtiyaç çantalarının 150 adedi Bodrum’a getirildi. Ege ve Batı Akdeniz Lions Federasyonu tarafından başlatılan ve dünyadaki diğer Lionların desteği ile gerçekleştirilen projede şuana kadar 2 bin 300 adet çanta hazırlandığı bildirildi.

Battaniye, giyim eşyası, diş macunu ve fırçası, ayakkabı ve çeşitli içeceklerin olduğu çantalar sayesinde, denizden ıslak ve hipotermi halinde kurtarılmış mültecilerin, bu travmayı en az zararla atlatmalarının sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Proje hakkında bilgiler aktaran Ege ve Batı Akdeniz Lions Federasyon Başkan Yardımcısı Hayri Tuna Yükselen, çantalardan bir adedinin yaklaşık 27-28 Dolar’a malolduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Tüm Ege ve Akdeniz’de göçmen kurtarma harekatlarını en başarılı şekilde yapan bizim Sahil Güvenlik Komutanlığımız. Çoğu zaman ıslak bir şekilde kurtarılan kardeşlerimizin tamamen konforlu olması için ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çanta hazırladık. Bir can daha kurtarılsın diye yola çıktık. Projemiz Uluslararası Lions Kulüpler Birliğinde kabul edildi ve Dünyada 210 ülkede bulunan Lionların paralarını bize gönderdiler. İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin tahsis ettiği kültür merkezinde 12 gün çalıştık. Çantaları beden ölçülerine ve cinsiyetlere göre ayırdık. Siparişleri verdik doldurduk. Daha sonra Küçükkuyu’dan aşağı Ayvalık, Dikili, Sığacık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum ve Datça kamyonlarına yükledik” dedi.

Toplantıya katılan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ise “Keşke bu acılar çekilmeseydi, bu insanlar buralara kadar savrulmasaydı. Ama dünyanın hali şu anda malum. İnşallah barış ortamı olur ve insanlar bu acıları bir daha yaşamazlar. Biz de belediyemiz olarak elimizden geldiği kadar destek veriyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Federasyon Başkan Yardımcısı Hayri Tuna Yükselen tarafından Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile Bodrum ve Marmaris Lions kulübü gönüllülerine rozet takıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu