ÇevreGündemMagazinManşet

KÜÇÜKBÜK KOYU’NDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

kucukbuk koyu bodrum deniz dibi temizligi (8)Kış aylarında Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan ve yarımadadaki tüm koyları kapsayan “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” çalışmalarında bu hafta, Küçükbük Koyu temizlendi.

“Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli, aynı zamanda belediye personeli olan dalgıçlar yardımıyla aralıksız sürüyor.

En son Bodrum’un Küçükbük Mahallesi Küçükbük Koyu’nda gerçekleştirilen çalışmaya; Küçükbük Mahalle Muhtarı Ali Akbulut ile Küçükbük Muhtar Azası sanatçı Özlem Tekin, Muharrem Eskiyapan Ortaokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katılımlarıyla destek oldu. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Yönetim Denetim Teknik Personeli Murat Kurtini de etkinlik kapsamında öğrencilere, çevre temizliği ve geri dönüşümün önemi hakkında gerekli bilgiler verdi.

Plastik, cam, ahşap, lastik, alüminyum, metal parçalar ile yanabilen ve kompozit atıklara rastlanılan deniz dibi temizliği sonrası yapılan ayrıştırma ve ölçümleme işlemleri sonrası denizden; 65 kg plastik, 22 kg metal, 7 kg cam, 5 kg tekstil ve 5 kg alüminyum atığın çıktığı belirlendi.

Toplumda çevre bilincinin artırılmasını sağlamak amacıyla sürdürülen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” önümüzdeki hafta, 08 Haziran Çarşamba günü, Bodrum merkezde, Kumbahçe Mahallesi’nde yapılacak olan çalışmalarla bu yıl için sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu