ÇevreGündemManşet

GÖÇMEN MİSAFİRLERİN DOĞAL GÜZELLİĞİ

FLAMİNGO-TUZLABodrum-Milas Karayolu üzerinde bulunan Tuzla sulak alanının kışlık misafirleri bölgeyi adeta kuş cennetine dönüştürdü. Flamingolar doğal güzellikleriyle görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşadıkları bilinen flamingolar koruma altında bulunan Tuzla sulak alanına bu yıl daha erken geldi. Kuzey Afrika flamingoları, göç yolları üzerinde bulunan ve Nisan ayına kadar konakladıkları sulak alanında görsel şölene sahne oldu.

Bodrum’a 20 km mesafede bulunan ve Türkiye’de göçmen kuşlar için en önemli sulak alanlardan biri olan Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkına gelen binlerce flamingo görenleri kendisine hayran bıraktı.

Flamingoların yanı sıra farklı türlerdeki göçmen kuşlarında uğrak mekanı olan Tuzla sulak alanına vatandaşlarda ziyaretlerde bulunuyor. Zengin yiyecek deposu olan Tuzla sulak alanı flamingoların yanı sıra pelikan, boz ördek, balıkçıl, bataklık ve kırlangıç gibi değişik kuş türlerine ev sahipliği yapıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu