GündemHayatManşet

ETKİLİKTE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

15 temmuz-Bodrum15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, ’15 Temmuz Demokrasi Mili Birlik ve Mücadele Günü’ anma etkinliklerinin adresi Bodrum Belediye Meydanı oldu.

Bodrum Kaymakamlığının organizasyonu ile düzenlenen anma etkinliğine Kaymakam Bekir Yılmaz eşi Cihan Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, Gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Genç-yaşlı, kadın-erkek yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlik İzmir’den gelen Mehteran takımının konseri ile başladı. 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı özel videoların gösterildiği anlarda duygu dolu anlar yaşandı.

Saatler 00.13’ gösterdiğinde tün Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da bütün camilerden Sala okundu. 15 Temmuz 2016 gecesi şehit olan ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından dualar edildi.

Programda konuşan ilk isim MHP Bodrum İlçe Başkanı Sancar oldu. Sert bir dille konuşan Sancar, Vatana ihanet edenlerin gebereceklerini, bu tür hainlerin karşısında her zaman Türk Milletinin dimdik ayakta olacağını vurguladı.

15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal girişimi olduğunu ifade eden AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu ise 15 Temmuz’da yaşananların asla unutulmayacağını, hedefin 2023 olduğunu dile getirdi.

Daha sonra kürsüde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Ulu Önderimiz Kemal Atatürk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiştir. Bunun örneklerini Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda ve son olarak da 15 Temmuz’da bu millet bir kez daha göstermiştir. Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi  gönderir, darbeler değil. Hepimiz birer destan yazdık. ” dedi.

Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere artık hepimizin çok iyi tanıdığı, akıllarını kiraya vermiş, maskesi düşmüş satılmış vatan hainlerinin alçakça darbe girişiminde bulunduğu günü yani 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak hep birlikte idrak ediyoruz. Çalışma ve eylemlerini dini bir görüntü altında sürdüren, milletin inanç ve sadakatinden nemalanan hain bir örgütün, bütün kirli hayallerini gerçekleştirmek üzere, kadın çocuk demeden kendi insanlarını katledecek, kendi kurumlarını uçaklarla bombalayacak kadar hayasız bir kalkışma girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığı ile Allah’a hamdolsun boşa çıkarttığımız o özel zaman diliminin 1. yıl dönümündeyiz.” dedi.

Daha sonra, TBMM önünde düzenlenen anma etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından anma etkinliği sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu