EğitimGündemHayatManşet

ENGELLERİ DANSLA AŞIYORLAR

Bodrum Dans KulübüSosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan eğitimin İlk etabında 8 özel bireyin dans ederek sosyal hayata motivesi sağlanıyor.

Bodrum Dans Kulübü Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi tarafından “Engelli Gençlerin Sosyal Hayata Entegrasyonu” isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Yaklaşık 2 aydır devam eden dans eğitimleri sayesinde özel bireyler ve aileleri hayata daha pozitif bakıyor.

Mevzuat gereği okullarda eğitim göremeyen 21 yaş üzeri özel gençlere dans dersleri verilerek özgüvenlerini artırmayı, ardından düzenlenecek dans gecelerinde diğer öğrenciler ile tanıştırılarak sosyal hayata dahil olmalarına katkı sağlamanın hedeflediği projede ilk aşama tamamlanmak üzere.

Dans eğitimine katılan gençlerin mutlulukları yüzlerinde okunuyor.

Projenin iki etabında ise engelli gençlere, yeterli destek bulunması halinde piyano ve müzik eğitimleri verilecek.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci bu örnek proje hakkında şunları söyledi:

“Engelli Gençlerin Sosyal Hayata Entegrasyonu isimli bir proje başlattık. Bodrum’da 21 yaş üzeri gençlerin eğitim alabilecekleri çok fazla yer yok. Dolayısıyla bunları biz bir eğitimle, dans eğitimi ile önce bir şeyler öğretmeyi daha sonra bizim diğer kursiyerlerimizle bir araya getirerek de entegrasyonlarını sağlamayı hedefledik.”

Bodrum’da ilk defa düzenlenen bu projeden ailelerde çok memnun kaldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu