AsayişÇevreGündemManşet

BAYIR’DA YEŞİL SİYAHA DÖNDÜ…

Bodrum’da önceki gün çıkan ve 6 saat sonra kontrol altına alınan yangın sonrasında binlerce çam ağacı yüzlerce zeytin ağacı yok oldu. Arı kovanlarının yandığı, samanların tutuştuğu yangın sonrasından köy halkı korku dolu anları anlattı.

Mumcular Mahallesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve Bayır köyü etrafını saran yangına 9 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman işçileri müdahale etti.

Alevleri söndürmek için Mumcular Mahallesi’ne bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar da seferber oldu. Bazı vatandaşlar yangına müdahale edenlere su ve ayran taşırken bazıları da ellerine aldıkları kürekler ve süpürgelerle yangın söndürmeye çalıştı. Dumandan etkilenen vatandaşlara ve orman işçilerine 122 ekipleri müdahale etti.

Bayır bölgesinde 40 hektarlık alanda etkili olan yangın ekipler tarafından yaklaşık 6 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Sabaha kadar çalışan orman işçileri soğutma çalışmalarına halen devam ediyor.

Öte yandan bölge halkı, yaşanan bu olayın sebebinin ortaya çıkarılmasını bekliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu