ÇevreGündemManşet

O İDDİAYA SİTE YÖNETİMİNDEN CEVAP GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Akyarlar Mahallesindeki bir sitenin, plaj genişletmek ve daha çok şezgolng koyabilmek için bölgedeki ağaçları kestiği yönünde çıkan haberlere site yönetiminden yalanlama geldi.

Plajlarında hiç bir ağacın kesilmediğini, başka bir yerdeki ağaçlardan budanan dalların plajlarına özellikle bırakıldığını ve Pandemi tedbirleri kapsamında zaten plajda şezlongsuz hizmet verileceğini ifade ettiler.

Site Müdürü Ali Karaköse tarafından yapılan yazılı açıklamada, ” Fazla şezlong koymak için ağaç katliamı yapıldı haberi asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Karaköse,  “En başta pandemi dolayısıyla bu yıl plaja şezlong koymayacağız. Site olarak botanik formda hizmet verdiğimiz ve ‘doğayı sev insani yaşat’ şiarıyla hizmet verdiğimiz için Akyarlar çevresinde bulunan diğer sitelere nazaran tabir yerindeyse orman içerisinde bulunmaktayız. Dolayısıyla ağaçlar birer canlı olduğu için bizim evlatlarımız gibidir. Sitemiz meraklısı için her zaman gelip görülebilecek bir konumdadır. Bölgede fener beach olarak adlandırılan alanda bulunan bir kaç limon çamı ve servi ağacı budanmış ve nasıl olduysa yaklaşık 1,5 km ötede bulunan bizim ecrimisil ödeyerek kullandığımız plaj önüne traktör marifetiyle dökülerek fotoğraflanmıştır. Burada site olarak adımız lekelenmeye çalışılmıştır. Ancak belediyemizin çevre koruma ekibiyle de yaptığımız görüşmede başka yerden budanan ağaç dallarının hususi olarak site plajımız civarına atıldığı ve resmedildiği anlaşılmıştır. Bu olaydan site olarak uzaktan yakından ilgimiz bulunmamaktadır. Kaldı ki bu ağaçların gölgesinden  bizler istifade  ediyoruz. Böyle bir canilik yapacak olsak, sizce o ağaçların sadece iki dalını kesip gövdeyi orada bırakır mıydık? Umarız bu çirkin eylemi gerçekleştirerek sitemize iftira atanlar biran evvel vicdan muhasebesine yenilerek durumun itirafçısı olurlar.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu