ManşetSpor

Kıran Kırana Geçen Bir Maç Oldu

Gülen Taraf Denizin Kızları Oldu

 

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde Antalya Anadolu’yu konuk eden Yalıkavakspor, ilk devresini 6 farklı önde bitirdiği, ikinci devresinde de 4 farklı geriye düştüğü maçı 29 – 28 kazanmasını bildi.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 7’nci hafta maçında Yalıkavakspor Antalya Anadolu’yu konuk etti. Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk yarısında etkili bir oyun ortaya koyan Yalıkavakspor, ilk devreyi 17-12 önde bitirdi.

İkinci devrede konuk ekip Antalya Anadolu daha güzel bir oyun ortaya koydu. Antalya Anadolu bulduğu pozisyonların birçoğunu gole çevirdi. Konuk ekibin kalecisi Flavia, Yalıkavaklı oyunların kaleye attığı şutlarda iyi kurtarışlar yaptı.

Aradaki farkı kapatan konuk ekip,  maçın son bölümlerine doğru farklı öne geçti. Maçın son bölümlerinde seyirci desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip, farkı kapattı. Maçın son saniyelerinde galibiyet golünü atan Yalıkavakspor, maçı 28-29 kazandı. Maçın son saniyelerinde penaltı bekledikleri pozisyonda hakeme itiraz etmek için sahanın içine giren Antalya Anadolu antrenörü Ali İhsan Tekin, maçın hakemi tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Yalıkavakspor antrenörü Kıvanç Özcan, maç sonu yaptığı açıklamada “6 sayı ile öndeyken bir anda 4 sayı geri kapattık. Sadece maçın sonu iyi oynayabildik. Çok atış kaçırdık bugün. Özellikle kaleciye çok top vurduk. Galip geldiğimiz için mutluyum ama tabi oynadığımız oyundan çok mutlu değilim.” şeklinde konuştu.

Yalıkavakspor Pivotu Valariia Baranik ise Birinci devre fena değildik ama ikinci devrede çok hata yaptık. Ama kazandık, 2 puanı aldık.” dedi.

Antalya Anadolu antrenörü Ali İhsan Tekin de maçla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

“Amacımız burada kesinlikle iyi maç izletmekti çünkü Yalıkavakspor hedef maçlarımızdan bir tanesi değil. Yalıkavak’ın Avrupa maçları, ligde oynadığı durum ortada. Biz yeni bir kulüp olmamızdan kaynaklı biraz daha orta seviyelerde oynayan bir takımız ama tabi ki bu şu değil, ‘sahaya çıkıp da yenileceğiz, gideceğiz’ değil. Bunu bilerek çıktık. Yalıkavak’ın gücünü bilerek çıktık sahaya. Güzel maç oldu, onlar öndeydi sonra biz öne geçtik. Sonra son saniyeler onlar öne geçti. Olabilecek şeyler bunlar, hentbolun içinde olan şeyler. Tabi ki kazansak daha güzel olurdu. Her şey daha farklı olurdu ama canımız sağ olsun kızlarımı tebrik ediyorum.”

Hakeme itiraz edip kırmızı kart gördüğü pozisyonu da anlatan Tekin, “Benim bulunduğum benç ile bu pozisyonun olduğu yer yaklaşık 37 metre. 37 metreden pozisyonun içeride olduğunu gördüm. Maç da bitmişti zaten o yüzden hakeme geldim ve yapılan faulun içerideolduğunu söyledim. O da dışarıdaydı dedi.  ‘Tamam teşekkür ederim’ dedim çıktım yani. Bu kadar.” diye konuştu.

Antalya Anadolu başkanı ve sol kanat oyuncusu Şenay Çaplık, çılgın bir maç olduğunu ifade ederek “Bence Türkiye’de  sezonun en çılgın maçıydı. Büyük bir başarı sağladık. Çünkü biz diğer takımlara göre çok geç başladık. 2 ay sonra başladık. Bizim oyuncular 10 günlük antrenmanla maça çıktılar.” dedi.

Muhabir: Hamdi Yörür

fatsa escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu