Kültür SanatManşet

Bodrum Belediyesi Art Project İstanbul’da Kapılarını Açtı

7 Kasım'a Kadar Gezilebilecek

 

Bodrum Belediyesi Art Project, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfü Kırdar Kongre Sarayı’nda kapılarını açtı. Türkiye’de gerçekleşen tek sanat ve antika fuarında her yıl olduğu gibi bu yılda Bodrum Belediyesi yerini aldı.

IAAF İstanbul ve Sanat Fuarı’nda açılışı yapılan Antika ve Sanat Fuarı’nın Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray üstlendi. “Çağdaş Sanatımızın Göstergeleri” konseptli bir sergide, Türk Resim ve Heykel Sanatı tarihinin temel taşları olan ressamlarımız ve heykeltıraşlarımızın eserleriyle katıldı. Ressamlarımız Devrim Erbil, Ergin İnan, Selim Turan, Hanefi Yeter, İbrahim Örs, Burçin Erdi ve Heykeltıraş Rahmi Aksungur’un değerli eserleri arasından seçilen başyapıtları, sanat tarihi dönemlerinin sanat anlayışlarını temsili olarak sergileyerek sanatseverlerle buluşuyor.

Açılışını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın gerçekleştirdiği sergi sanatseverler tarafından yoğun katılım ve ilgi gördü. Açılış konuşmasında, “Bodrum’un 3500 yıldır sanata ve sanatçıya ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Aras, “Bodrum günümüzde, ülkemizin Batıya açılan en önemli kapısıdır. Bodrum’un tanınması sanatın ve sanatçıların sayesinde olmuştur. Çünkü, 1925’li yıllarda çok yönlü sanatçı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın Bodrum’a gelmesi ve sonrasında Bedri Rahmi Eyüboğlu, Azra Erhat, İlhan Berk, gibi ustaların şiiri, resmi, heykeli kentimize taşımıştır. Biz belediye olarak bu hazineye sahip çıkıyoruz. Belediye olarak sadece sanatın ve sanatçının yanında değil aynı zamanda içindeyiz. Açtığımız sanat galerileri ve projelerimizle Bodrum’u daha fazla sanatla buluşturacağız. Bodrum’un sanatla iç içe olmasını sağlayacağız.” dedi.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray tarafından yapılan Bodrum Belediyesi stantındaki eserler 7 Kasım gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Çankaya escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu