EkonomiGündemManşet

74.GENEL KURUL YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 74. Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beşinci kez, dört yıl süreyle TOBB Başkanlığına  seçildi. TOBB Genel Kurulu’nda, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Dış İlişkiler Komisyonu’na seçilirken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gönderdiği mesajla Özer’i kutladı.

TOBB’nin 74. Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Genel Kurul için MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun TOBB Genel Kurul Delegeleri Özer Topuz ve Kadir Karagülle ile Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu da Ankara’ya gittiler.

TOBB’nin 74. Genel Kurulu için Ankara’da toplanan Oda ve Borsa Başkanlarıyla Genel Kurul Delegeleri, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, 74’inci Genel Kurulumuz öncesinde huzurunuzdayız.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına adım adım yaklaşırken, Türk iş dünyası üzerine düşen görevlerin, ödevlerin bilincinde, var gücü ile çalışmaktadır.

İstihdam, yatırım ve büyüme noktasında elde ettiğimiz başarılar bizleri, uygarlık yarışındaki hedeflere ulaşmamız bakımından daha da cesaretlendirmektedir.

Silah arkadaşlarınızla ve yüce milletimizle topyekûn yürüttüğünüz Kurtuluş Mücadelesi ve ardından sizin önderliğinizde kurulan Cumhuriyetimiz bizler için en anlamlı ve en değerli mirastır.

Bu mirası, büyük bir onurla korumaya çalışan bizler de hiç şüpheniz olmasın ki bizden sonraki nesillere, aynı gurur ve özenle devredeceğiz.

Emanetiniz bizim namusumuz, en büyük hazinemizdir. İlelebet payidar kalacaktır.

Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği olanları, canlarını feda edenleri rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bize gösterdiğiniz hedefleri, daima istikamet edineceğimizi bir kez daha huzurunuzda deklare ediyoruz. Ruhunuz şad olsun”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada  Türkiye’nin sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacağını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin emaneti olan bu ülke, hepimizin omuzlarında yükselecek ve yeniden lider ülke haline gelecek” dedi.

TOBB Genel Kurulunda başkanlığa tek aday olarak katılan M. Rifat Hisarcıklıoğlu beşinci kez, dört yıllığına TOBB Başkanlığına seçildi.

1.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oluşan yeni TOBB yönetimine şu isimler seçildi:

Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Davut Çetin (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Oğuzhan Ata Sadıkoğlu (Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Selçuk Öztürk (Konya Ticaret Odası Başkanı), Mahmut Özgener (İzmir Ticaret Odası Başkanı), Öztürk Oran (İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı), Ayhan Zeytinoğlu (Kocaeli Sanayi Odası Başkanı), Zeki Kıvanç (Adana Sanayi Odası Başkanı), Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Özer Matlı (Bursa Ticaret Borsası Başkanı), Engin Yeşil (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Tamer Kıran (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Başkanı).

TOBB’nin 74. Genel Kurulunda çeşitli komisyonların seçimi de yapıldı. Buna göre, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin Dış İlişkiler Komisyonu’na seçildi. Reşit Özer daha önce TOBB’nin Hesapları İnceleme Komisyonu’nda görev yapıyordu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Reşit Özer’e gönderdiği mesajla TOBB’nin Dışişleri Komisyonu üyeliğine seçilmiş olmasını kutladı. Hisarcıklıoğlu’nun Reşit Özer’e gönderdiği kutlama mesajı şöyle:

Sayın Dış İlişkiler Komisyonu Üyemiz; seçilmiş olduğunuz görevinizin hayırlara vesile olmasını diler, Ramazan ayının sağlık, bereket ve huzurla geçmesini temenni ederim. M. Rifat Hisarcıklıoğlu. TOBB Başkanı.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu