ÇevreManşetTeknoloji

Elektronik Atıklar Milas’a Fidan Oluyor

İzmit’in Atıkları Milas’ta Yanan Yerlere Umut Oluyor

 

Milas’ta bu yılın Ağustos ayında meydana gelen yangın felaketinin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etmişti. Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından her iki kent arasında dayanışma ilişkisi güçlenerek devam ediyor.

Muğla Milas’ta meydana gelen orman yangınları, cumhuriyet tarihi boyunca bölgenin gördüğü en büyük felaket olarak nitelendiriliyor. 11 gün boyunca süren ve toplamda yaklaşık 20 bin hektarlık alanın kül olduğu orman yangınlarında Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler sahada yangınlarla yoğun şekilde mücadele etti. İzmit Belediyesi de orman yangınlarının başladığı ilk günden itibaren Milaslıların yanındaydı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın iş birliğinde yeni bir çalışmanın başlangıcı 22 Aralık Çarşamba günü yapılıyor.

Her iki belediye de bulunduğu kentlerde geri dönüşüm çalışmalarıyla fark yaratıyor. Milas Belediyesi ve İzmit Belediyesi arasında yürütülen proje kapsamında Kocaeli İzmit’te kurulan atık toplama alanlarından toplanan atıklar, geri dönüşüm işlemine tabi tutuldu. Geri dönüşüm işlemlerine tabi tutulan ürünlerden elde edilen kar ile yangından dolayı zarar gören bölgelerde zeytin fidesi dikimi gerçekleştirilecek.

“Gürceğiz’de Zeytin Fidesi Dikimi”

Kampanya kapsamında zeytin fideleri yangından en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi olan Gürceğiz Mahallesi’ne dikilecek. “Küllerimizden Doğuyoruz, hem doğayı koruyor hem de umutlarımızı yeniden yeşertiyoruz.” sloganıyla 22 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek fide dikim töreni, Gürceğiz Mahallesi’nde gerçekleştirilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu