GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA BİR EFSANE DENİZCİ: KIZILHİSARLI KAPTAN MUSTAFA PAŞA…

12 Ocak Cumartesi günü, saat 16.00’da müzede, Bodrum denizcilik tarihine ışık tutacak birçok konuyu belgeleriyle ele alınacak.

Etkinlik hakkında Bodrum Deniz Müzesi tarafından yapılan açıklama şöylee: “Nasıl ki Herodot’a dayanarak, “Halicarnassos’u  Dorlar kurmuştu” demek yanlış olmazsa; Osmanlı yazılı belgelerine dayanarak, “Bodrum’u Kızılhisarlı Kaptan Mustafa Paşa kurmuştu” demek de yanlış olmaz. O, bununla da kalmamış; donanma için imal ettirdiği gemilerle, engin derya bilgi ve tecrübesi, arslan yüreğiyle 1736-1739 yılları arasında Karadeniz’de Ruslarla yapılan deniz muharebelerinin kazanılmasında çok büyük rol oynamıştı. Oysa bugün, İskele Meydanı’nda 1723’te yaptırdığı caminin inşa tarihini gösteren tabelanın anlaşılmaz biçimde 1720 yazılmış olması bile tarihimize ne kadar önem verdiğimizin yüz kızartıcı bir göstergesi olarak senelerdir orada öylece sırıtıp durmaktadır.

Eğriboz-Kızılhisar, Kaptan Mustafa Bey, 18. yüzyılda Akdeniz, savaşlar, göçler, Bodrum, Osmanlı Tersanesi ve daha pek çok konuyu 12 Ocak Cumartesi günü belgeleriyle Deniz Müzesinde ele alacağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu