ÇevreManşet

Meteorolojiden Sağanak Uyarısı

Salı Günü Öğleden Sonra Etkili Olması Bekleniyor

 

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla genelinde etkili olması beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın Muğla’da çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşları olumsuz hava koşullarında yaşanabilecek riskli durumlar konusunda uyaran Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin; “Kıyı Ege’de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) Ege bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) ile birlikte kıyı kesimlerdeki gök gürültülü sağanak yağışların, Çanakkale’nin güney ve Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Dörtyol escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu