AsayişEğitimGündemManşet

İTFAİYE ERLERİNE KOMANDO EĞİTİMİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin eğitimi komando eğitimlerini aratmıyor. Muğla il genelinde 38 noktada, 140 araç ve 540 kişilik personelle hizmet veren itfaiye erleri, göreve komando eğitimleriyle hazırlanıyor.

 

21 BİN OLAYA MÜDAHALE ETTİLER

13 bin kilometrekare yüz ölçüme sahip Muğla’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 13 ilçede 38 noktada, 140 araç ve 540 kişilik personelle orman, ev, araç, baca, anız yangınlarının yanında, sıkışmalı kazalarda insan ve mahsur kalan hayvanların kurtarılması, sel baskınları gibi çok sayıda olaya müdahale ediyor. Muğla’nın 2014 yılında büyükşehir statüsü kazanmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 21 bin, geçen 2019 yılında ise 3 bin 800 olaya müdahale etti.

24 SAAT GÖREVE HAZIRLAR

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri günün 24 saati göreve hazır şekilde bekliyor. Ekipler güç kondisyon eğitiminde boks, ip atlama, mekik, barfiks, şınav, karın kaslarının güçlendirilmesi, balyozla lastiklere vurarak kol kaslarının güçlendirilmesi gibi hareketler yapıyor. Ekiplerin özellikle spor eğitimleri komando eğitimlerini aratmıyor.

İtfaiye ekiplerinin en ilginç eğitimlerinden birisi de ateşle çevrili çember içinde iki ucu ateşe verilmiş demirden ağırlık seti. Yanan çemberin içinde ağırlık setini kollarını güçlendirmek amacıyla hareket ettiren ekipler, uçları ateşe verilmiş seti karşılıklı olarak birbirlerine atarak eğitimlerini sürdürüyor.

 

190 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Önleme Şube Müdürü Mahmut Kaya, “13 grup amirliğimiz ve bunlara bağlı 25 istasyon olmak üzere 38 noktadan hizmet veriyoruz. 540 personelle 140 aracımız bulunuyor. Muğla’nın 2014 yılında büyükşehir statüsü kazanmasının ardından 21 bin, geçen yıl ise 3 bin 800 olaya müdahale ettik. Başkanımız Osman Gürün’ün direktifleri doğrultusunda komşu illerin yardım taleplerine duyarsız kalmadık. 6 yılda 190 bin vatandaşımıza yangın ve afetler konusunda eğitim verdik. İlimizin nüfusunu 950 bin olarak düşünürsek, her 5 kişiden birine eğitim verilmiş anlamına geliyor. Halkımız bilinçlendikçe bizlere ihtiyacı daha az olacak. Kendimizde eğitimlerimizi aksatmıyoruz. Günlük, haftalık ve aylık olarak düzenlenmiş programlara göre sportif faaliyetlerimizi yerine getiriyoruz. Sürekli olarak tatbikatlar düzenliyoruz” dedi

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu