GündemManşetSpor

ÖZEL SPORCULAR KIYASIYA YARIŞTI

Bodrum-özel sporcularÖzel Olimpiyatlar Muğla İl Oyunları Bodrum’da yaklaşık 80 özel sporcunun katılımıyla yapıldı.

Basketbol maçı ve yüzme yarışlarının yapıldığı mini olimpiyatta Kırçiçeği Bodrum Basket oyuncuları ve teknik ekibi de özel sporculara destek oldu.

Engelli bireylere sporla birlikte bir şeyler başarma şansı vermeyi, sosyal etkinliklerin içine sokmak, hep beraber zaman geçirmelerini sağlamak amaçlarıyla Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda düzenlenen olimpiyatlara Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri ile Bodrum Belediyesi Bodrumspor Özel Sporcuları katıldı. Karma olarak yapılan basketbol maçlarında Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğrencileri ile Kırçiçeği Bodrum Basket’in oyuncuları da özel sporcularla birlikte basketbol oynadı. Kırçiçeği Bodrum Basket’in kimi basketçileri ve teknik ekibi de özel sporculara tribünden destek verdi.

Türkiye Özel Olimpiyatlar Ege Temsilcisi Serdar Çiçek mini olimpiyatlar hakkında şunları aktardı:

“Burada katılım gayet iyi. Bu katılımı daha da fazlalaştırmak için bu öğrencilerle diğer okulları birleştirip onları biraz daha dış dünyaya açmak, diğer okullardaki çocukları da buraya kazandırıp hep beraber zaman geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Burada şu an 80’e yakın sporcumuz var. Hedefimiz bu sayıyı 200’ün üzerine çıkarmak. Biz burada engelli öğrencilerimize sporla birlikte bir şeyler başarma şansı vermeyi, zaman geçirmeyi, sosyal etkinliklerin içine sokmayı amaçlıyoruz. Buradaki etkinliğe katılan diğer sporcuların da özel sporcularla zaman geçirdiklerinden dolayı duyarlılıkları daha da artıyor.”

Çiçek, önümüzdeki yıllarda Özel Olimpiyatlara katılımı daha da artırarak, olimpiyatları daha büyük bir organizasyon haline getirmeyi de hedeflediklerini anlattı.

Kırçiçeği Bodrum Basket Baş Antrenörü Ömer Petorak ise şunları kaydetti:

“Kırçiçeği Bodrum Basket’in maçlarında bizi hiç yalnız bırakmayan bu ekibi biz de bugün yalnız bırakmak istemedik. Bütün takım olarak buradayız. Bu organizasyonun içinde olduğumuz için çok mutluyuz.”

Özel Olimpiyatlar Muğla İl Oyunları’na Bodrum Belediyesi ve B. B. Bodrumspor’un destek verdiği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu