GündemKültür SanatManşet

AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

17-23 Eylül Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Azim Çetin, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş ve esnaflar Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Valilik makamına ziyarete gelen heyet tarafından ahilik haftası nedeniyle yapacakları etkinlikler hakkında Vali Vekili Fethi Özdemir’e bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Fethi Özdemir tüm esnaf ve sanatkârın ahilik haftasını kutladı.

Vali Vekili Özdemir, daha sonra Kurşunlu Meydanı’nda Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Törene Vali Vekili Fethi Özdemir’in yanı sıra Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız,   Menteşe Belediye Başkanı Vekili Leyla Ersöz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Vekili Özdemir, ahiliğin ticareti ahlak ile buluşturan bir hayat düsturu olduğunu ve ahiliğin milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğunu belirtti.

Ahiliğin aynı toplumda bulunan insanları kaynaştıran, yaklaştıran ve dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğu ifade eden Vali Vekili Fethi Özdemir, “Ahilik kültürünü ve bu değerleri önemsememiz, yaşamamız ve yaşatmamız lazımdır.  Millî birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi olan ahilik kültürü ticareti düzenleyen ve bu alanlarda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar için önemli bir rehber niteliğindedir ”dedi.

Vali Vekili Özdemir “17-23 Eylül tarihleri arasında kutladığımız ahilik haftası ile ahilik kültürümüz yeniden tazelenecek, ticaret hayatımızın temelinde yer alan bu kültür ve kardeşlik birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımız yeniden pekişecektir. Bu vesile 2018 yılı ahilik etkinliklerinin birlik, beraberlik, kardeşliğimize; ülkemiz ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Vali Vekili Fethi Özdemir, yılın Ahisi seçilen kuaför Özcan Dayan’a Ahilik kaftanı giydirerek plaket verdi. Daha sonra kutlama komitesi tarafından yılın en iyi ve örnek esnafı seçilen esnaflara ödül ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Daha sonra Vali Vekili Fethi Özdemir ve protokol üyeleri el sanatlarından oluşan sergiyi gezdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu