AsayişGündemManşet

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Covid-19 ile mücadele kapsamında denetimlerini sürdüren Muğla Valisi Esengül Civelek, bu kapsamda Marmaris Çetibeli Karayolu üzerinde bulunan trafik uygulama noktasında alınan tedbirleri denetledi.

Vali Civelek koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla gerçekleştirdiğini denetimlerde sürücü ve yolcuları araç içerisinde de sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske kullanmaları konusunda uyardı.

Koronavirüsle mücadelenin il genelinde ilgili tüm kurumlarla iş birliği, güç birliği içerisinde hassasiyetle yürütüldüğünü belirten Vali Civelek, sosyal hareketliliğin azaltılması amacıyla zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi.

Vali Civelek, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 arasında sokağa çıkmalarına izin verildiğini belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Vali Civelek, “Bilindiği üzere uzun bir aradan sonra sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız 10.05.2020 Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesi ile sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek. Bu nedenle yaklaşık 2 aydır evde kalan büyüklerimizin sağlığını korumak amacıyla büyüklerimizin dışarıda olduğu saatlerde onlara duyduğumuz saygıyla, hürmetle, sevgiyle ve sorumluluk duygusuyla biz evde kalalım, dışarıya çıkmayalım.” Dedi.

Salgının önlenmesinde en önemli etkenin sosyal izolasyonu sağlamak olduğunu belirten Vali Civelek, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Denetlemeleri sırasında Vali Civelek’e Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu