GündemManşetSiyaset

İHSAN KÜRECİ’NİN SÖZLERİ TOPLANTIYA DAMGA VURDU

Bodrum-Ak PartiBodrum Ak Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısına, İl Başkanı İhsan Küreci’nin sözleri damga vurdu.

Yılın ilk danışma kurulunu düzenleyen Bodrum Ak Parti İlçe Başkanlığı, Ocak ayında yürütülen çalışmaları yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri ile paylaştı. Toplantıya katılan Muğla Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci ise CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’ın açıklamasına çok sertt sözlerle karşılık verdi.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Bodrum Ak Parti İlçe Başkanlığı Ocak Ayı İlçe Danışma Kurulu toplantısı, İlçe Başkanı Çiğdem Dmeiralp’in konuşmasıyla devam etti. Yürütme heyeti ile Ankara’ya gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgiler aktaran Demialp Ocak ayı boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Şoförler Odası Başkanları ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’e yapılan ziyaret hakkında konuşan İlçe Başkanı Demiralp, şoför esnafının en önemli sıkıntısını şu sözlerle dile getirdi:
“Bu sorun hakkında yanlış bir algı var. Onların niyetleri, Muğla Büyükşehhir Belediyesi tarafından otobüslerin geri gönderilmesi değil. Bu konudaki en büyük sıkıntı hatlardaki düzensizlik. Büyükşehir Belediyesi bir hat üzerinde çok sayıda araç bulunduruyor. Bu durum minibüsçülerin güzergahındaki gelirlerinin büyük oranda düşmesine neden oluyor. Hatlarda bir düzenleme yapılması için talepleri var” dedi.

Bodrum’daki çeşitli açılış ve davetlere katıldıklarını belirten Çiğdem Demiralp, son olarak Bodrum Belediyesine ait olan Binnaz Karakaya Spor Salonunda katıldıkları voleybol müsabakasında yaşadaıklarını şu sözlerle anlattı:
“SPor salonunda ısıtma ve soğutma sistemi olmadığı için sporcular çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Biz orada bir buçuk saate yakın oturduk inanın donduk. O kadar kötü bir ortam var orada. Sayın belediye başkanımızdan bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

İlçe Başkanının konuşmasının ardından partililere hitap eden Muğla İl Başkanı İhsan Küreci konuşmasına şehit ve gazileri anarak başladı. Küreci’nin, büyükşehir hizmetlerine yönelik bir takım eleştirilerine karşılık geçtiğimiz gün yaptığı sert açıklama ile cevap veren CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’a ve Büyükşehir Belediye Başkan Osman Gürün’e ağır sözlerle yüklendi. Türkiye’de iktidar Muğla’da muhalefet olduklarını ifade eden Küreci şunları söyledi:
“Ak Parti olarak 13 yıldır iktidarız. Muğla’da ise 13 yıldır muhalefetiz. Büyükşehir belediyesinin 2 yıldır yaptığı hiç bir hizmet yok. Bizler büykşehir belediyesini birazcık eleştirince hemen çok güzel cevap veriyorlar. Menteşe ve Milas İlçelerimizde yaptığımız açıklamalara CHP İl Başkanı bir cevap vermiş. Artık, büyükşehir belediye başkanının mı yoksa kendi cevabı bilmiyoruz ama açıklamalar kendi ağzından çıkmış” dedi.,

CHP İl Başkanının açıklamasına satır satır cevap veren İhsan Küreci, yerel seçimlerin ardından olmayan bir belediye kurularak birbirinden özel ve marka olan 13 ilçesine hizmet götürülmeye başlandığını ifade eden Mürsel Alban’a karşılık şunları söyledi:
“Seçimler geçeli 2 sene oldu ve bildiğimiz kadarıyla büyükşehir olmadan öncede belediyeler vardı hatta Muğla merkezinin belediye başkanı Osman Gürün’dü ve biz yine aynı çukurların içindeydik. Yanlış hatırlamıyorsam, Yatağan’ın, Milas’ın Bodrum’un Belediye başkanları da yine aynı belediye başkanları. Bizde bir laf vardır ya söylemeden geçemeyeceğim; ‘biz sizin çocukluğunuzu da biliyoruz’ ” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Alban’ın, Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan, suya, tarımdan, evde bakım hizmetlerine hatta bunun yanında kentin sahip olduğu kültürel değerlere kent orkestrasını kurarak notalarla da hizmet ettiği şekildeki ifadeleri ile adeta dalga geçen İhsan Küreci konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizler notalarla hizmt istemiyoruz iş makineleri ile hizmet istiyoruz. Ulaşımda, şoför esnafının yaşadığı sıkıntılar malum. Bu nasıl bir hizmet ki hem vatandaş hemde şoför esnafı mağdur. 2 yıldır su ile bize hizmet etmişler. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz ama su faturalarının arkasına Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanıyoruz diyebilecek kadar da  fütursuzca hareketler izliyoruz. Tarım’da çok büyük destekleri varmış, alım garantili çiçek üretimi ve patates tohumluğu dağıtmışlar, Allah razı olsun. Biz bugün Ortaca’da 7 tane soğuk hava deposunun açılışını yaptık. İl Tarım Müdürlüğümüzün kalkınma teşviğinden Muğla’da yararlanılan miktar 44 Milyar TL. Merak etmeyin, bizim çiftçimiz patetes tohumunu gider kendisi alır. Evde bakım hizmetlerini çok övmüşler hatta banada başkana hatırlatırız diye tavsiyede bulunmuşlar. Ancak 2010 yılından bu yana Muğla İl Sağlık Müdürlüğümüz evde bakım hizmetlerini gayet başarılı bir şekilde  Bu yeni bir hizmet değil yinde büyükşehire teşekkür ederiz. Ben kaza geçirdikten 12 gün sonra İl danışma toplantımıza katıldım çok şükür dimdik ayaktayım benim ihtiyacım yok ama büyükşehir belediyemizin veya CHP İl Başkanımızın psikoloğa ihtiyaçları varsa bizm hastanelerimizde çok değerli psikologlarımız var” şeklinde konuştu.

CHP’li yöneticilerin çok güzel bir masal dünyasında yaşadıklarını söyleyen İhsan Küreci, halkın arasına karışmadıklarına dair eleştirilerle ilgili şu cevabı verdi:
“Acaba CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün hiç Seydikemer’in Bekçiler veya Dodurga’da vatandaşın bir ayranını içti mi acaba. Biz içtik çok güzeldi. Çamoluk’ta vatandaşlarımızın evine girip yer sofrasında yemeklerini paylaştı mı acaba. Çayını şekerini alıp bir köylümüzü ziyaret ettiler mi? Valla bizim duyduğumuz, seçim çalışmalarında Osman Gürün’ün yanlışlıkla Denizli’nin bir köyüne gittiği. Yani halkın içinde kimin olup olmadığını buradan anlayacaksınız. Bizler her ay düzenli olarak 13 ilçemizin danışma kurulu toplantılarına katılıyoruz. CHP Muğla İl Kongresinde, başkan adayının çıkıp, biz CHP olarak Muğla’da il danışma bile yapamıyoruz diyen partinin il başkanının çıkıpta bizi halkın içinde olmamakla suçlaması ne samimidir ne de vijdanidir” dedi.

Kendisine yönelik açıklamaya, İl Başkanı olarak Muğla’dan değil çok sevdiği Bodrum’dan cevap vermeyi tercih ettiğini ifade eden İhsan Küreci’i hizmet için durmaksızın çalışacaklarını söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu