GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ

deve guresi festival (7)Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deve Güreşi Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Kızılağaç Deve Güreşi Arenası’nda gerçekleştirilen Bodrum Deve Güreşi Festivali’ne başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere; Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ile Taner Uslu, belediye meclis üyeleri ve Bodrum yarımadasının dört bir yerinden çok sayıda güreş sever vatandaş katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, festivale ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, “Bodrum her ne kadar dünya markası bir yer olsa da, kendi içerisinde örf ve adetlerine sahip çıkan bir yerdir. Artık sen-beni bıraktık, ‘biz’ olduk. Bodrum’da biz olmayı başardık. Deve güreşleri, Bodrum yarımadasının en önemli  kültürlerindendir. Ben, bu kültürümüze sahip çıkan deveci arkadaşlarımıza, yardımcılarına ve kültürümüze destek veren Bodrum halkına ve misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Çanakkale’den Antalya’ya kadar uzanan bölgelerden yaklaşık 150 devenin katıldığı Bodrum Deve Güreşi Festivali’nde Başkan Mehmet Kocadon’un devesi “Goca Bodrumlu”, Buharkent’ten “Devran” adlı deveyle mücadele etti. Başkan Kocadon, güreşin ardından “Devran”ı  arenadan kendisi çıkararak, birlik beraberlik örneği sergiledi.

Güreşler, akşam saatlerine kadar şenlik havasında devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu