EkonomiManşet

Arsa ve Arazilerin Asgari Metrekare Birim Fiyatları Oluşturuluyor

Komisyon Üyeleri Toplantılara Başladı

 

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 49’uncu maddesinin (b) fıkrasında belirtilen, takdir komisyonlarının dört yılda bir arsalara ve araziye ait asgari ölçüde metrekare birim değerlerini takdir edecekleri hükme bağlanmış. Bu hüküm uyarınca 2017 yılında söz konusu takdirler yapılmış, 4 sene geçmesinin ardından yeni takdirlerin belirlenmesi için takdir komisyonu ve mahalle muhtarlarının katılımıyla toplantılar düzenlenmeye başlanmıştır.

Vergi Dairesi’nden 2 memur, Tapu Müdürlüğü’nden 1 memur, Ticaret Odası’ndan 1 memur, Bodrum Belediyesi’nden 2 memur ve ilgili muhtarlıkların katılımıyla oluşan takdir komisyonları Bodrum Belediyesi Hakan Aykan ve Kültür Merkezi’nde toplantılara başladı.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel gerçekleşen toplantıyla ilgili şunları söyledi:

“Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 49’uncu maddesi gereğince ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çıkartılan Emlak Vergisi Kanunu iç genelgesi 2021/1 genelgesi gereğince 4 yılda bir kurulan Emlak Vergisi tarhına esas teşkil etmesi için 4 yılda bir kurulan arsa metrekare takdir komisyonu toplantıları başladı bugün. İlk olarak Karaova Bölgesi’nde bulunan 10 tane muhtarlığın katılımıyla bu toplantı gerçekleştirilecek. Bu neden önemli bir durumdur? Binaların metrekarelerinin üzerinden alınacak emlak vergisi, yine arsa üzerinden alınacak arsa vergilerinin belediye gelirinin içerisindeki payı çok yüksek. Bu nedenle orada yaşayan halkı da üzmemek adına, orada yaşayan halka da ekstra bir külfet getirmemek adına ince eleyip sık dokuyoruz. ”

Takdir komisyonu toplantıları belirlenen plan doğrultusunda devam edecek.
antalya escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu