Manşet

Mahalle Muhtarları İle Sıkı İşbirliği Sürüyor

Başkan Aras, Her Hafta 6 Muhtar İle Bir Araya Geliyor

 

Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediye hizmetlerinin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi, mahallelerdeki taleplerin çözüme kavuşturulması için 56 mahalle muhtarı ile sıkı iletişim halinde çalışmalarını yürütüyor.

Bodrum’da son yıllarda artan nüfus ile birlikte yaşanan hızlı değişimden kaynaklanan talepleri karşılamak, mahalle muhtarları tarafından talep edilen hizmetlere hızlı ve etkin bir şekilde cevap vermek amacı ile kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü yaklaşık 2 yıldır çalışmalarına devam ediyor.

Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce, 56 mahalle muhtarlığına düzenli olarak yapılan ziyaretlerle mahalle sakinleri tarafından muhtarlara iletilen talep, öneri ve şikayetler dinlenerek çözüme kavuşturulması için ilgili birimlere iletiliyor. Müdürlük birimi ekipleri,bugüne kadar muhtarlıklara 941 ziyaret gerçekleştirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  “İdari teşkilatımızın mihenk taşlarından biri olan muhtarlarımız, halkın iradesini yansıtan en önemli unsurlardan biridir ve bizim hizmet yolculuğumuzda can damarımızdır. Muhtarlar, bulundukları mahalle ve köylerde, devletin tüm kurumlarını temsil ettikleri gibi aynı zamanda halkın da gözü kulağıdır. Güçlü bir iletişim kurduğumuz muhtarlarımızla koşullar ne olursa olsun, tedbirlerimizi de alarak sık sık bir araya gelip vatandaşlarımıza hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Aras, pandemi tedbirleri kapsamında her hafta 6 mahalle muhtarı ile görüşmelerini sürdürüyor.

Muhtarlar ile karşılıklı diyalog ve işbirliği ile daha verimli bir çalışma ortamı kurduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Önder Batmaz ise “Belediyemizin içinde bulunduğu imkân ve olanaklar doğrultusunda, çözüm odaklı ve kentsel sorumluluk bilinciyle talep, şikâyet ve önerilere cevap veriyoruz. Mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçları karşılanarak, sorunlara kalıcı çözümler üretiyoruz. Muhtarlarımız tarafından whatsapp, telefon ve sözlü iletişim kanalları üzerinden gelen tüm talepleri bekletilmeden ilgili kurum ve belediyemiz müdürlüklerine yönlendirilmektedir.” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz,belediyenin muhtarlarla koordineli çalışmalarından dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek “Başkanımız Ahmet Aras göreve geldiği günden bu yana muhtarlarla işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde çok olumlu gelişmeler yaşadık. İletişim kanallarımızın sürekli açık olması, muhtarlık binalarımızda ki fiziki koşulların iyileştirilmesi ve koordinasyon içinde uyumlu çalışmamızdan dolayı  çok memnunuz” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü bu güne kadar, muhtarlardan gelen 4 bin 777 adet talep öneri ve şikayet dilekçesinin 4 bin 319 adedini çözüme kavuşturuldu. 457 adet talebin ise mahallelerde yapılması istenen projelere yönelik olduğunu belirtildi. Gerekli fizibilite çalışmalarından ardından iş programına alınacak olan taleplerin takibinin devam ettiği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu