GündemManşetSiyaset

BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BİLGİLENDİRME

Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları Taner Uslu ile İsmail AltındağBodrum Belediyesi başkan yardımcıları Taner Uslu ile İsmail Altındağ, Bodrum basını ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ilk bölümünde Bodrum Belediyesinin yaptığı çalışmalardan bahseden Uslu ve Altındağ, ikinci bölümde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo)’nde yapılan toplantıda geçtiğimiz günlerde Bodrum’da yaşanan depreme değinerek başlayan Taner Uslu, “Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşadığımız doğal afet nedeniyle Bodrum Belediye Başkanlığı adına tekrar tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Çok şükür ki Bodrum’da yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem, herhangi bir can kaybına sebep olmadı. Yıkılan ise sadece eski ve kerpiçten yapılmış dayanıksız birkaç yapıydı. 1. derece deprem kuşağında yer alan Bodrum’da yıllardan bu yana uygulamayı sürdürdüğümüz 2 katlı yapı iznini temel alan imar durumunun bir kenti nasıl koruduğunu tüm Türkiye ve tüm dünya gördü. Medeniyetin ve hoşgörünün simgesi, dünya markası turizm kenti Bodrum’un her açıdan ne kadar güvenli bir yer olduğu yeniden anlaşıldı.” dedi.

Bodrum Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan bahseden Uslu, şunları söyledi:

“Turizm sezonunda belediyemizin yaptığı çalışmalar son hızla devam ediyor. Tatilini Bodrum’da geçiren ve geçirecek olan yerli ve yabancı misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekiplerimiz gece-gündüz çalışarak aksaklıkları gideriyor. Yoğun bir bayram yaşadık. Esnafımızın yüzü güldü, aynı yoğunluğu hatta daha fazlasını kurban bayramında yaşamayı umut ediyoruz. Her ne kadar burada Bodrum’u konuşmak için bir araya gelsek de kendimizi yaşanan bu olaylardan soyutlayabilmemiz mümkün değildir. Bir turizm kenti olarak en önemli ihtiyacımız güvenlik ve huzur ortamıdır. Ülkemizde ve Dünyada yaşanan bu sıkıntıların turizm sezonumuz üzerinde yaratacağı olumsuzlukları en aza indirgemek için Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon ve Belediyemiz birimleri, gerekli önlemler üzerinde çalışmaya devam ettiler. Aynı zamanda Bodrum Tanıtma Vakfı’nın yönetim kurulu başkanlığını da yapan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon ve ekibi, gerek yurt içi gerek yurt dışında yürüttüğütanıtım çalışmalarıyla özellikle tur operatörleri ve uçak firmaları ile de görüşmeler yaparak kayıplarımızı en aza indirmeye çalıştılar ve bu çalışmalarına devam etmekteler.”

Bodrum Yarımadası’nın tanıtımı için gerçekleştirilen faaliyetlerden de söz eden Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı, iç turizmi hareketlendirmek üzere hayata geçirilen en önemli projelerimizden biri oldu. Fikret Hıdır’ın koordinatörlüğündeki TIR ekibi, iki ayda 30 ili gezerek gezdiği her ilde Bodrum’un güzelliklerini vatandaşlarla buluşturdu. Geçtiğimiz yıldan devam ettirdiğimiz Bodrum Tanıtma Vakfının öncülüğünde ve belediyemizin de destekleriyle oluşturulan Bodrum’un yerinde tanıtımı ile ilgili hazırlanan proje kapsamında ise bu yıl İtalyan ve Hollandalı medya mensupları ile İskandinav heyetini yaz sezonu öncesinde Bodrum’da misafir ettik. Bodrum’daki turizm gönüllüleriyle yürüttüğümüz bu tanıtım projesi sayesinde Bodrum’un tüm dünyaya uluslararası medya yoluyla da duyurulmasını hedefliyoruz. Oldukça büyük bir coğrafya üzerine kurulu olan Bodrum yarımadasında belediye olarak başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı yaz kış demeden sürdürüyoruz. Belediye ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak yoğun bir çalışma temposu içinde. Sezon ortasına geldiğimiz şu dönemde, sürücülerin trafikteki mağduriyetlerini önlemek için bazı bölgelerimizde eksik kalan yol çalışmalarını da tamamlamak için uğraş veriyoruz. Yeter ki tüm Bodrum’un sorunları bir an önce çözülsün diye bu çalışmalarımız durmaksızın ivedilikle sürüyor.”

“Turizm hareketliliğinin özellikle yüksek sezonda yoğunlaşması, bir takım aksamaları da beraberinde getiriyor ki bu gayet doğal bir durumdur” diyerek açıklamasına devam eden Uslu, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef belediyemize iletilen şikâyetlerin birçoğu Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanlarına girmeyen konuları kapsıyor ancak belediyemiz, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu problemleri çözmek için büyük çaba sarf ediyor. Ekiplerimiz misafirlerimizin ve halkımızın huzurlu bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için 7/24 görevlerinin başındalar. Nüfusu yaz sezonunda 1 milyonu aşan Bodrum’da yaşanan yoğunluğa rağmen bizden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamış olması, görevimizi hakkıyla yerine getirdiğimizi de gösteriyor. Bu toplantıda sizlere kamuoyunu bilgilendirmek üzere belediyemizin olağan faaliyetleri çerçevesinde tüm müdürlüklerimizin yapmış olduğu çalışmaları aktarmak istiyoruz. Toplantı sonunda yapacağımız soru cevap bölümünde ise merak ettiğiniz soruları belediyeden yetkili arkadaşlarımla içtenlikle cevaplandıracağız.”

Toplantının ikinci bölümünde Taner Uslu ile İsmail Altındağ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki İskele Meydanı ve Otogar’daki seyyar satıcıların tezgahlarının kaldırılması ile soruya yanıt veren Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu şöyle dedi:

“Büyükşehirimizin almış olduğu karar neticesinde kaldırıldılar, karar kendilerine tebliği edilmiş. Ama biz oradaki arkadaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için Bodrum Belediyesinin sorumluluğundaki yerlerde işlerine devam etmeleri için olanak sağlıyoruz.”

Bodrum genelinde yıkım kararı alınan yapılar ve Rüzgar Elektrik Santralleri(RES) ile ilgili konuşan Taner Uslu, “Bodrum’da yıkım çok sayıda olduğu için genel bir ihaleye girmek gerekiyor. Biz yıkımlarımızı sürdürüyoruz ancak elimizdeki ekip ve ekipman sayısı ölçüsünde yapıyoruz. Tekrar genel bir ihale yapmamız gerekiyor. RES’ler konusunda da türbinlerle ilgili biz genel anlamda müdahil olamıyoruz. Bizim yapacağımız 26 – 24 imar kanununa göre çalışmalarımızı yapıyoruz, onlarla ilgili de kararımızı almıştık. Yıkım kararı tebliğ edildikten sonra yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Şimdi onun sonucunu bekliyoruz.”

Uslu, ‘Mahkeme sonucu aynı zamanda türbinlere mühür vurulması ile ilgili bir konu mu’ şeklindeki soruya da “Ben baştan bu yana onu söylemek istiyorum. Mükerrer duruma düşmek istemiyoruz. Hak, görev, sorumluluk çerçevesinde gitmek istiyoruz. Ama o konuda çalışmalarımız sürüyor. Şu mahkeme kararları bir gelsin” dedi.

Bodrum’un katı atık sorununa da değinen Uslu, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen katı atık tesisi ile ilgili “Biz de yeni yerler öneriyoruz. Büyükşehir Belediyemizle, valiliğimizle, bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Sonuçlanmasını umuyoruz fakat ortada sonuçlanan bir şey yok” diye konuştu.

Toplantıya katılan İsmail Altındağ ise sıkıntılı geçen turizm sezonunu değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz esnafa her zaman görüşüyoruz. Geçen sene sıkıntılı bir yıl geçirmiştik, bu sene daha iyi olur, esnafımızın yüzü güler diye düşünmüştük ama çok zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Esnaf maalesef umduğunu bulmuş değil, çok büyük bir sıkıntı içerisinde. Belediye olarak onların dertlerini dinliyoruz, eğer bizim sorumluluğumuz içinde bir sıkıntı varsa çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca esnafın üzerine çok fazla gitmiyoruz. Biz elimizden geldiği kadarıyla zabıta ekiplerimize, diğer ekiplerimize esnafı üzecek şeyleri çok fazla yaptırıyoruz. Yani bir anlamda onları koruyoruz. Yaz sezonu sonrası umarım korktuğunuz şeyler olmaz. Çok büyük bir yıkım bekliyor diye düşünüyorum. Biz buraya gerek içerden gerekse de dışarıdan turistleri getirmek için canla başla uğraşıyoruz. İnşallah gelecek sezonda böyle olumsuzluklar yaşamayız. Bayramda ve bayram sonrası bu yaraları sarabiliriz diye düşünüyorum.”

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, ‘belediyenin ekonomik durumu nasıl’ şeklinde sorulan bir soruya da şu “Belediyenin ekonomik durumu güzel. Mali yapıyı güçlendirmeye çalışıyoruz. Ekonomik yapıyı güzel bir şekilde toparladık. İsmail başkanım bu yapıyı güzel bir şekilde yönetti “ dedi.

Bodrum girişinde bazı totem ve tabelaların kale ve Bodrum manzarasını kapatması ve Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın sözlerinin yazılı olduğu panonun bakımsızlığı ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Uslu şöyle dedi:

“Panolarla ilgili bizim haberimiz olduğu anda gerekli şeye giriyoruz. Birkaç tanesini kaldırttık ama büyükşehirimizin sorumluluğunda olduğu niçin onlarla koordineli olarak kaldırtmaya çalışıyoruz. Oraya ve Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın bir heykelini yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Bodrum’u selamlayan şekilde yapacağız kısmet olursa.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu