AsayişGündemManşet

KAYIPLAR ARANIRKEN KAÇANLAR YAKALANDI

Göçmen olayları-BodrumGeçtiğimiz gün, Bodrum’dan Yunan adalarına yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken Kalimnos Adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin batmasının ardından bugünde İstanköy Adasına geçmeye çalışan 35 Afganlı yakalandı.

Bugün sabah saatlerinde bölgede kayıp 8 kişiyi arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri Akyarlar açıklarında bir balıkçı teknesini durdurdu. Afganistan uyruklu oldukları belirlenen 35 kişiyi Sahil Güvenlik Botuna alan ekipler kaçak teknesine bir lastik bot ile refakat ettiği tespit edilen 1 Türk kaptanı da kıskıvrak yakaladı.

Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına getirilen göçmenler ve organizatör şüphelisinin işlemleri devam ediyor.

Öte yandan, önceki gün Yunan karasularında batan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin kurtarıldığı 8 kişinin ise kaybolduğu göçmen teknesi kazası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri Bodrum açıklarında geniş bir bölgede kaybolan 8 kişiyi arama çalışmalarını havadan ve denizden sürdürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu