GündemManşet

KAT HİZMETLERİ YÖNETİCİLERİ İFTARDA

2008 yılında kurulan Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği(KAHDER) iftar yemeği düzenledi.

GümbetClup Dedeman Bodrum Otel’de düzenlenen İftar yemeğine Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED )Onursal Başkanı- Başdanışman Hakan Halit Yeni, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Coşkun, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Buğra Çetin, Housekeeping Müdürleri ve Dernek Yöneticileri katıldı.

İftar yemeğinden önce konuşma yapan Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği (KAHDER) Başkanı Recai Akman yaptıkları hizmette kendilerinden o kadar çok ödün verdiklerini ama yaranamadıklarını ifade ederek,”Kat hizmetleri otellerin bel kemiği olup, onları ayakta tutan bir temeldir. Bodrum’da turizm sektöründe çalışanlar olarak 12 ay turizm de iş imkanı sağlandığında işletmeler açısından giderlerin daha azalacağından eminiz. Bu sayede sorunsuz işletmeler ortaya çıkar. Bodrum da yaşam şartları biz çalışanlar için ağır masraflı, kışın işsiz kalan bir çalışan tüm birikimini bir ayda tüketir. Bodrum’da kış turizminin olmaması nedeniyle işletmeleri de çok iyi anlıyoruz. Çünkü onlarda hizmet verememektedirler. Dileğimiz, Bodrum için herşey güzel olur ki hiçbir vatandaşımız ve işletmelerimiz mağdur olmasın” dedi.

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Onursal Başkanı- Başdanışman Hakan Halit Yeni’de yaptığı konuşmasında Housekeeping müdür ve çalışanlarına çok güzel bir şehirde görev yaptıklarını ifade ederek,”Bir kere yüksek binaların olmayışı çok güzel. Başımızı kaldırdığımızda gökyüzünü görebiliyorsunuz. Biz Antalya’da maalesef gökyüzünü göremiyoruz. Böyle caddelerin arasından başımızı kaldırıp gökyüzü arıyoruz. Bu anlamda bozulmamış pırıl pırıl bir şehir. Buralarda görev yapmanız, yapıyor olmanız, nefes alıyor olmanız çok güzel bir şey.  Buradaki mevcut belediye başkanı ve geçmiş dönem belediye başkanlarımızı da tebrik ediyor, kutluyorum. Ayrıca yasa koyucuları ve uygulayıcıları da kutluyorum. Biraz trafik sorunu var, o da olmasa çok daha güzel olacakmış. Sokaklar çok dar, kaldırımlar çok fazla yoldan büyük. Herhalde onları da çözerler inşallah. Çözeceklerine de eminim” dedi.

”Eli öpülesice mesleğin mensupları”

Yeni,”Özellikle altını çizmek isterim ki sizler eli öpülesice mesleğin mensupları, ben böyle tabir ediyorum” diyerek devam ettiği konuşmasında,”Eliöpülesice mesleğin mensupları, emektarları, geri dönüşüm turizminin teminatları, sizlerin yaptığı bizlerin yaptığı, meslektaşlarımızın yaptığı çalışmalar sayesinde geridönüşüm turizmini sağlıyoruz. Bende bunun adına şöyle diyorum, Housekeeping (kat hizmetleri) camiası geri dönüşüm turizminin yegane teminatıdır. Eğer bir işetmede hijyen yoksa, temizlik çok iyi değilse burada konuk yoktur, konuğun olmadığı bir yerde otel yoktur, otelin olmadığı yerde turizm yoktur, turizmin olmadığı bir yerde istihdam sorunu vardır” diyerek Housekeeping’lerin önemine dikkat çekti.

“Bu yıl 50 Milyon konuk ağırlamayı hedefliyoruz”

“Biliyorsunuz ülkemizde bu yıl 50 Milyon konuk ağırlamayı hedefliyoruz. 50 Milyon konuğun önümüzdeki yıl bizler ve sizler sayesinde, Türkiye genelindeki meslektaşlarımız sayesinde bu 50 Milyonun 55 Milyona, 60 Milyona hiç de uzak bir ihtimal değil. Çünkü bizler geri dönüşüm turizmini sağlayabildiğimiz sürece, tabiki diğer departmanlarda birer zincir, olmazsa olmazı ama ben Housekeeping’e bir parantez açıyorum. Ülke genelinde bunu gerek medya kanalı ile gerekse yazılı ve görsel basında röportajlarla dile getiriyorum. Çünkü Housekeeping yıllardır üvey evlat muamelesi gördü bu ülkede. Son on yıldır hak ettiği yere yavaş yavaş ilerlemekte. Bunlarda bu kuruluşların, her şehirdeki Housekeepingderneklerinin çalışmaları sayesinde. Bizlerin önemi yavaş yavaş anlaşılmaya başladı. Bunun nedeni de artık hijyen ve temizlik kaliteyi gösteriyor”

Konuşmaların ardından katılımcılar iftar yemeğine geçti. Yenilen yemek sonrasında dernek üyesi Housekeeping Müdürlerine, destek veren kurum, kuruluş ve STK’lara plaket takdim edildi.

Bodrum Belediyesi adına plaketi alan Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa CoşkunBodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Kıyı Ege Belediye Birliği Toplantısından dolayı yemeğe katılamadığını belirtti ve davetten dolayı dernek üyelerine teşekkür etti.

Coşkun,”Çok güzel bir organizasyon olmuş. Bende bir turizmci olarak söylüyorum, özellikle Housekeeping sektörümüzün gerçekten çok önemli bir dalı. Gelen misafirlerimizin kendilerini evlerinde hissedip, tekrar gelmelerini sağlayacak bir bölüm. Bizler bunun bilincindeyiz ve sizlerinde bu bilinç de olduğunuzu biliyoruz” dedi.

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) adına plaketi alan Başkan Yardımcısı Buğra Çetin,”Sizlerin arasında olmak bizleri mutlu ediyor. Biliyoruz ki bizler aynı gemideyiz. Sizler işin emek kısmındasınız bizler işin işveren kısmındayız. Unutmayalım ki emekçi olmazsa işletmeler olmaz, işveren olmazsa yine işletmeler olmaz. Siz olmazsanız biz yoku, biz olmazsak da sizler yoksunuz. Bizler işverenler olarak sizlerin değerini biliyoruz” şeklinde konuştu.

İftar yemeği, konukların, dernek yöneticilerinin veHousekeeping Müdürlerinin fikir alışverişi yaptıkları sohbetin ardından sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu