GündemManşetSiyaset

ARAS: “SİZ BELEDİYEYE GELMEYECEKSİNİZ, BİZ SİZE GELECEĞİZ”

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, seçim çalışmaları kapsamında, beraberindeki Meclis üyesi adayları ve partililer ile Bodrum Limanı ve Türkkuyusu Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret etti.

Hemen her esnafın elini sıkıp, hatırını soran Aras, Bodrum’da kronikleşen sorunlara ilişkin yapacaklarını anlattı. Bodrum’un çok önemli bir turizm kenti olduğunu ve büyük küçük tüm iş insanlarının öncelikle turizmden kazandığını vurgulayan Aras, “ Turizm  ekonomisini geliştirmek ve yaşanabilir bir kent yaratmak için öncelikle merkezden başlayarak tüm mahallelerimizdeki eski kent (old town) dokusunu ortaya çıkaracağız.  Bodrum’u mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak ele alarak kanalizasyon, elektrik, su, yol, kaldırım, aydınlatma, bisiklet yolu gibi altyapı eksiklerini tamamlamak için öncelikle Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili tüm kurum kuruluşlarla işbirliği yaparak çalışmalara hemen başlayacağız. En acil gündemimiz bu olacak.” dedi.

Vatandaş ve esnafın öncelikle altyapı, yol ve otopark gibi sorunları yaşadığına dikkat çeken Aras, “Bodrum’da birlikte yapmamız gereken çok iş, ulaşmamız gereken çok fazla hedef var. Hep ifade ettiğim gibi genç, dinamik bir ekip ve sizlerle bunu  başaracağız. Kent tasarımına ilişkin birçok düşüncemiz var. Büyükşehir Bodrum ayrımı olmayacak. Biz bir bütünüz. Daha önce de söylemler böyleydi ama şimdi eylemler de o doğrultuda olacak. Önce altyapı, daha sonra üst yapı çözüme kavuşacak. Kentimize yapılacak her hizmetten sorumlu olacağız. Bodrum’u daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz.” diye konuştu.

CHP Bodrum Adayı Ahmet Aras, aynı gün Oasis Alışveriş Merkezi’ne giderek buradaki esnaflarla da görüştü. Aras, “Belediye Başkanına ulaşamıyoruz, Belediye kapılarında bekletiliyoruz” diyen vatandaşlara “Bizim işimiz yöneticilik. Size söz veriyorum, bundan sonra siz belediyeye gelmeyeceksiniz, biz size geleceğiz” diye cevap verdi. Yöneticilikten geldiğini ve bürokrasiyi çok iyi bildiğini vurgulayan Aras, “Her sorunun çözümü var. Önce Belediyeyi kurumsallaştıracağız, sonra birimlere yetki paylaşımını yapacağız. Asla ayrımcılık, ötekileştirme olmayacak. Tamamen şeffaf, ulaşılabilir ve paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışını Bodrum’a kazandıracağız. Bundan böyle ‘ben yaptım oldu’ zihniyeti Bodrum’da olmayacak. Size bunu taahhüt ediyorum” ifadelerini kullandı.

BODRUM’UN KAYBEDECEK ZAMANI YOK

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, seçim çalışmaları kapsamında Bodrum’un kanaat önderleriyle de görüşmeler yapıyor. Bodrum’da alt ve üst yapı başta olmak üzere hem belediyecilik hizmetlerini hem de kent mimarisinin de dahil olduğu şehir ve bölge planlamasına dair projelerini, akademisyenler ve konunun uzmanlarıyla istişare ederek oluşturan Aras, bir yandan seçim gezilerini sürdürüyor  diğer taraftan da proje paydaşlarıyla görüşüyor.

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum’da yaşayan ODTÜ’lü akademisyenlerle bir araya geldi. Bodrum’da kentleşme ve mimari estetik konularında görüş bildiren uzmanlarla projelerini masaya yatıran Aras, “Gelişmenin önüne kimse geçemez. Bir bölgeye imar da gelir, inşaat da yapılır. Ama önemli olan kentin karakteristik özelliklerini kaybetmeden büyümesidir. Eğer siz bir yerde turizm yapıyorsanız, kendi kültürünüzü yansıtmak durumundasınız. Bizim yapmak istediğimiz tam olarak bunu hayata geçirmek.  Kaybedecek zamanımız yok. Kamuda yıllardır kazandığım tecrübe, bilgi birikimi; Bodrum’da üyesi olduğum sivil toplum örgütlerinde aldığım görevler ve gerçekleştirdiğimiz projeler sayesinde Bodrum’un sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Bunları çözecek irade ve ekibe sahibim.” diye konuştu.

GENÇLER BODRUM’UN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, daha sonra Bodrum Ticaret Odası-BODTO’da Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümü öğrencilerinin, Bodrum Yarımadası’na yönelik çalışmalarının sergilendiği sunuş ve sergi açılışına katıldı. Bodrum Yarımadası’nın 2035 yılına yönelik “Gelişme Senaryoları” ve Çevre Düzeni İmar Planı çalışmalarının sonuçlarını inceleyen Aras, “Bu çalışma, Bodrum için bir el kitabı ve bizler için de yol haritası olabilecek nitelikte. Tüm katkıda bulunan öğrencilerimize ve akademisyenlerimize Bodrum halkı adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu