ManşetSiyaset

Özyaba Ziyaretlerini Sürdürüyor

Özyaba: "Bodrum’u; gerçeklerine uygun ve ayağı yere basan politikalarla yöneteceğim…"

 

CHP Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Dr. Murat Özyaba Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç’i ziyaret etti.

Deniz Ticaret Odasında gerçekleşen görüşmede Dr. Murat Özyaba Sivil toplum Kuruluşlarına verdiği önemi vurgulayarak “Bir kentin dinamikleri sivil toplum kuruluşlarıdır. Sizler olmadan burada hiçbir kamu yöneticisi doğru ve nitelikli bir çalışma yapamaz. Sizlerle ve kente yönelik fikirlerinizle birlikte hareket edecek bir aksiyon içinde olmak hedefimizdir.” dedi.

Özyaba; 1878 Yılında kurulmuş bir belediyeden bahsedildiğini, bu gün itibari ile daha efektif, daha planla hareket eden bir Bodrum Belediyesi’nin nasıl oluşturulacağını anlatalım, öğretelim, gösterelim istiyorum diyerek, “Belediye organizasyon yapısının içinden gelen, akademik boyutta yıllarca birçok belediyede danışmanlık yapmış, 35 yıldır bu işin içinde olan bir insan olarak yapabilirim, iddiam var diyorum. Yaşadığım coğrafya sıkıntıdayken ve ben bu işin içinde 35 yıldır ter döküp saç ağarttıysam o halde, biz bu konuda doğru bir imza atalım, bir eser bırakalım, bir kadro bırakalım. Kadrolarımızı oluşturup bırakalım ki, sonrasında biz de kentimizde layık olduğumuz hizmetleri alarak yaşamaya devam edelim.” dedi.

Özyaba’nın kent yönetimi konusundaki deneyiminin dikkat çektiğini ifade eden Başkan Dinç, teknik alanda bilgili ve şehir planlaması konusunda uzman olmanın kent için bir avantaj olduğunu belirterek “Konulara bakış açınız, sorunlara çözüm odaklı ilerlemeniz, daha teknik ve  daha profesyonel yaklaşmanız çok önemli. Farklı bölge ve belediyelerde danışmanlık yapmış olmak da ayrı bir deneyim katmış olmalı. Dolayısı ile sizin değerlendirmeleriniz ve analizleriniz çok daha kapsamlı olacaktır.” dedi.

Sektörel gelişimde eğitimin önemine de vurgu yapan Dinç, “İşletme eğitimi olsun, sanayi eğitimi olsun genel anlamda zihniyetimizi ezberden çıkartmak lazım. Zamana ayak uyduran, yerel yönetimlerin de işin içine girdiği, yönlendirdiği bir yapı olması lazım. Burası mavi yolcuğun başladığı bölge fakat diğer bölgeler bizi hem işletme hem kalite hem pazar olarak yakaladı ve biz geride kalmaya başladık. Ne yazık ki sektöre yönelik eğitim boyutunda yoğun çabalar sarf etmemize rağmen beklenen gelişmeyi göremiyoruz.” dedi.

Bodrum’a, denize ve denizciliğe dair her sorunun çözümünde tüm fonksiyonları ile hizmet vermek için yer aldıklarını belirten Dinç’in sözlerinin ardından Özyaba şunları söyledi:

“Gerçekçi, uygulanabilir, ayağı yere basan politikaları, gereklilikleri ve yöntemleri yasa koyucu yüce meclise vekillerimiz aracılığı ile taşımak gerekiyor. Sonra kentimize dönüp kıyılarımızı bilinçsiz kullananları, yasak koyan değil, uzlaşmacı, özendirici ve bilgilendirici bakış açısıyla yönlendirmemiz gerekiyor.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu