AsayişGündemManşet

ANNE VE 7 YAŞINDAKİ KIZI ASANSÖRDE MAHSUR KALDI

bodrum-anne-kız asansörde mahsur kaldıBodrum’daki üstgeçit asansörüne binen anne ve kızı asansörün arızalanması sonucu mahsur kaldı. İtfaiye ve polis ekiplerinin kurtardığı küçük kız gözyaşlarına boğuldu.

Bodrum-Turgutreis Karayolu üzerinde bulunan Gümbet Kavşağı yakınlarındaki üstgeçitte bulunan asansöre binen Hatice Bakış ile 7 yaşındaki kızı Ece Gökçen Bakış tam 50 dakika boyunca kurtarılmayı bekledi.

Yakındaki bir alışveriş merkezinde bir süre vakit geçirdikten sonra eve dönmek için yola çıkan anne-kız yolun karşısına geçmek için üstgeçidi kullanmak istedi. Ancak üstgeçide merdivenler yerine engelli ve yaşlılar için tahsis edilen engelli asansörüne binerek çıkmak istediler. Asansör ile yukarıya doğru çıkmaya başlayan anne ve küçük kızı tam yukarıya ulaşmak üzereyken asansörün durması sonucu içeride mahsur kaldılar.

İlk olarak üstgeçitten geçen vatandaşların fark ederek yardım etmeye çalıştığı anne ve kızı kurtarması için polis ve itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekipler asansörün kapısını açabilmek için çeşitli yöntemler denediler. Dakikalar geçtikçe endişelenen anne ve küçük kızı tam 50 dakika sonra güçlükle açılan asansör kapısından dışarıya çıkarıldılar.

Asansörden ilk olarak 7 yaşındaki Ece Gökçen çıkarıldı. Küçük kız kurtulur kurtulmaz hıçkıra hıçkıra ağladı. Küçük kızı çevredekiler ve annesi güçlükle sakinleştirdi.

Asansörden kurtulan Hatice Bakış yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Önce çıkmadı, şüphelendik gerçi sonra hareket etti. Bir süre sonra yavaş yavaş durdu. Allah’tan burada açıkta bir yerde durdu yani yoksa içeride bir yerde dursaydı daha kötü olurduk. “

50 dakika boyunca asansör içinde mahsur kaldıklarını söyleyen Bakış, daha sonra kızı ile birlikte evinin yolunu tuttu.

Öte yandan çevredeki bazı vatandaşlar, engelliler için yapılan bu asansörü normal vatandaşların yoğunlukla kullanması yüzünden sık sık arızalandığı ve daha öncede asansörde mahsur kalanlar olduğunu söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu