GündemManşet

“KEMERİN SES GETİRSİN”

Muğla Valisi Esengül Civelek, Kurban Bayramı’nda artan trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Kemerin Ses Getirsin” kampanyasına destek vermek içinyol kontrol uygulama noktalarını ziyaret ederek, vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas-Bodrum, Yatağan-Kavaklıdere, Muğla-Aydın, Marmaris-Çetibeli ve Köyceğiz karayolu üzerinde bulunan polis ve jandarma uygulama noktalarında trafik ekiplerince alınan trafik tedbirleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Kurban Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandığını belirten Vali Civelek, artan trafikte, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması için il genelinde denetlemelerde bulunduklarını, sürücülere ve yolculara trafik kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmalarının önemini hatırlattıklarını söyledi.

 

Kontrol noktalarında durdurulan sürücü ve yolculara trafik işaret ve kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmaları yönünde çeşitli uyarılarda bulunan Vali Civelek, sürücü ve yolcuların Kurban Bayramını kutladı.

 

İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliği konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve kamuoyunda gerekli farkındalığın oluşturulması amacıyla 09-31 Ağustos tarihleri arasında çocuklara yönelik “Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin” sloganıyla “Kemerin Ses Getirsin” isimli ödüllü video yarışması düzenlendiği hakkında uygulama noktalarında durdurulan araçlarda bulunan çocuklara trafik ekiplerince bilgiler verildi.

 

Yarışma kapsamında aileleri ile seyahat eden çocuklardan, sürücü ve araçtaki diğer yolcuları emniyet kemerlerini takmaları konusunda bilinçlendirdiği ve uyardığı görülen videolarını #kemerinsesgetirsinhashtagini etiketleyerek “TrafikEgm” twitter adresine göndermeleri istendi.Gönderilen videolardan en çok beğeniyi alan ilk 100 çocuğa scooter, kask ve koruma ekipmanı hediye edileceği bilgisi verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu