HayatManşetSiyaset

Bodrum Belediyesi’nden “Siyaset Okulu’’ Programı

Kadınlar, “Birlikte Güçlüyüz!’’ Dedi

 

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği Ankara Şubesi (KA.DER) iş birliğiyle kadınların siyasete aktif katılımlarını sağlamak üzere Siyaset Okulu programı düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonuyla 2.si düzenlenen Siyaset Okulu Programı, 15 Kasım Çarşamba günü Bodrum Deniz Ticaret Odası’nda (BODTO) tüm mahallelerden kadınların geniş katılımı ile gerçekleşti.

Programa Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı temsilen Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Ka.Der Ankara Şubesi’nden Lütfiye Kelleci Birer ile Leyla Meltem Ersan, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden Figan Erozan, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, basın mensupları ve kadınlar katıldı.

Programda muhtarlık, belediye meclis üyeliği gibi görevlere aday olma koşulları, eşitlik bakış açısına sahip kadınların katılımdaki önemi ve seçim sürecinde izlenecek iletişim yöntemleri kapsamlı olarak ele alındı.

Yerel yönetimde ve siyasette aktif rol alan kadınlar, deneyimlerini aktarırken kadın adaylar da sorularına cevap buldu. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden Figan Erozan konuşmasında “Kadınlar bir araya geldiklerinde güçlü ve şimdi söz kadınlarda!” dedi.

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, yerel yönetimde görev üstlenen bir kadın olarak duygu ve düşüncelerini paylaşırken programın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sosyal hayatta mücadelemizi kendi içimizde veriyoruz. Ancak ‘Siyasette biz de varız!’ı nasıl vereceğimizi öğreneceğiz hep birlikte. Birçok mücadelemizde aslında biz çok başarılı olduk. Bize yol gösteren özellikle kadınlara yol gösteren öncü arkadaşlarımız bu sefer Bodrum’dalar.  Biz, Bodrum’da çok güçlü olacağız, güçlü adımlar atacağımıza inanıyoruz. Sadece bilgi eksiğimiz olabilir, diye düşünüyorum ben. Bugün onları tamamlayacağız. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım çok güzel sonuçlar çıkar ve umarım o sonuçlarla da Bodrum bir adım öteye gider kadınlarla.”

Programın sonunda yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine, muhtarlığa aday olmak isteyen kadın adaylar kendilerini tanıttılar. Kadınlar el ele tutuşarak “Kadınlar Birlikte Güçlü” sloganıyla toplantıyı tamamladılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu