ÇevreGündemManşet

SAĞANAK FELÇ ETTİ

Bugün öğleden sonra saat 14.40 ile  17.00 arası ilçemiz m2 ye yaklaşık 45 kg  yağış aldı.

Başta ana arterler olmak üzere neredeyse tüm yollar kapandı. Araçlar su taşkınında mahsur kaldı. Birçok ev ve işyerini su bastı.

Yaşanan afete ilişkin Bodrum Kaymakamlıı yazılı bir açıklama yaptı:

“Yağış dolayısıyla anayol Gümbet kavşağında trafiğe kapanmıştır. Dere yataklarının bulunduğu Gümbet, Yokuşbaşı dere sokak ve Bitez mahallemizde işyerleri ve konutlar su baskınına maruz kalmış, araçlar mahsur kalmıştır. Su tahliyesi ve temizleme çalışmaları Kaymakamlığımız koordinesinde devam etmektedir. Çalışmalara, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, AFAT, UMKE, Kızılay ekipleri katılmaktadır. Şu an itibariyle sel nedeniyle bir can kaybı, yaralanma, kayıp veya mahsur kalma söz konusu değildir.

Vatandaşlarımızın özellikle elektrik çarpmalarına karşı dikkatli olmaları trafo ve elektrik dağıtım kutularından uzak durmaları,  meterolojik duyuruları dikkatli takip etmeleri önemle rica olunur.”

Öte yandan kötü hava koşulları Milas’ta da etkili oldu. Milas’ta son günlerde etkili olan şiddetli yağış kullanılmayan kerpiç bir evin çökmesine sebep oldu. Park halindeki 2 aracın üzerine çöken kerpiç ev, araçlarda maddi hasar oluşturdu. Hacı İlyas Mahallesi’ndeki pazar yerinde yaşanan olayda, can kaybı yada her hangi bir yaralanma yaşanmadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu