EğitimGündemManşet

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Türkiye Turing ve Otomobil KurumuBodrum’da düzenlenen “Güvenli Motosiklet İleri Sürüş Teknikleri” seminerine ilgi yoğun oldu.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen seminerin organizasyonuna, Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) ile Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı 3. Jandarma Motosikletli Asayiş Tim Komutan Yardımcısı Uzman Jandarma Erdem Kocaöz destek verdi.

Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Rahmi Barutçu tarafından verilen seminere, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli motosiklet timleri, Bodrum’daki çeşitli motosiklet kulübü üyeleri ile çok sayıda motosiklet tutkunu katıldı.

Ortakent-Yahşi Mahallesindeki TÜRSAB Kültür Merkezi konferans salonunda geniş katılımla gerçekleşen seminer öncesi açıklama yapan BMK Başkanı Cevdet Erçik, düzenlenecek olan seminerlerle motosiklet kazalarının azalmasını umduklarını belirterek şunları söyledi:
“Seminerler, önümüzdeki aylarda devam edecek. Bodrum’da motosiklet kullanımının çok yüksek olduğunu ve kaza sayılarının da ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. Bu tür seminerlerde aldıkları bilgiler sayesinde sürücülerimizin daha bilinçli olarak motosiklete bineceklerinden dolayı kaza sayılarının azalacağını umuyoruz. Bundan sonraki seminerlerimiz daha geniş katılımlı olacak ve kazaların ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

15 yıldır eğitmenlik yapan Rahmi Barutçu verdiği seminerde, temel mekanik bilgiler, kanun ve kurallar, sürüş teknikleri ve güvenli kıyafetler başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi. Motosiklet kullanımda en çok güvenli kıyafet ve doğru eğitimin ön planda olması gerektiğini belirten Barutçu, Türkiye’de 3 milyon kayıtlı motoiklet sürücüsü olduğunu ve olması gereken eğitimli sürücünün yaklaşık 30 bin kişi civarında olduğuna dikkat çekti. Yabancı ülkelerin bir çoğunda, ileri sürüş eğitimlerinin ehliyet alımından önce verildiğini ifade eden Rahmi Barutçu, bu eğitimlerin ve doğru ekipmanın kaza oranlarını düşürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 3 saat süren seminer sonrası katlımcılara sertifika, yelek ve ihtiyacı olanlara kask dağıtıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu