GündemManşet

BODRUM BELEDİYESİ YENİ ASFALT PLENTİ KURULUYOR

yeni_asfalt_plenti_kuruluyor (6)Bodrum Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan asfalt şantiyesinin inşası başladı. 

Bodrum Peksimet mahallesinde Muğla Büyük Şehir Belediyesi tarafından tahsisi yapılan 18 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan asfalt plenti ve mekanik plent için çalışmalar başladı. Arazide hafriyat ve beton dökme çalışmasına başlayan ekipler, 100 ton saat kapasiteli asfalt plenti ve 250-400 ton kapasiteli mekanik plenti ağustos ayında çalıştırmayı planlıyor.

Yüklenici firma tarafından makinelerin kurulumunun tamamlanmasının ardından Bodrum Belediyesi, iki asfalt şantiyesi ile birlikte yolların bakım ve onarımını gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen sathi kaplama çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Temmuz sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında şu ana kadar Kadıkalesi, Koyunbaba ve İslamhaneleri Mahallelerindeki yolların sathi kaplama işlemi tamamlandı. Öte yandan sathi kaplama asfaltlama işlemi büyük oranda bitirilen Konacık, Bitez, Ortakent, Yaka, Gürece, Gümüşlük, Akyarlar, Turgutreis, Dereköy, Peksimet, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Pınarlıbelen, Mazı, Yalı, Yeniköy, Kumköy, Kurudere, Çamarası, Çamlık, Çömlekçi, Bahçeyakası, Sazköy, Gökpınar Mahallelerinde ise çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 600 bin metre kare ham yol, sathi kaplamayla kaplanmış olacak.

Bodrum Belediyesi asfalt şantiyelerinde yılbaşından mayıs ayına kadar üretilen yaklaşık 5 bin ton asfalt, yolların bakım, onarım ve asfaltlanmasında kullanıldı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da yol çalışmaları ile asfalt plenti inşasını yerinde inceleyerek ilgili birim müdürlerinden bilgiler aldı.

Başkan Yardımcısı Uslu, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak Bodrum Belediyesi sorumluluk sahasına giren yollarda çalışmaların yaz ayları boyunca devam edeceğini, altyapı çalışmaları tamamlanan sokakların tamamının asfaltlanacağını belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu