ÇevreGündemManşet

FİRARİ KUĞU HALA ARANIYOR

Türkiye’de cinsi bulunmayan siyah renkli kuğu Bodrum’u ayağa kaldırdı. Son olarak Bitez sahilinde görülen ve her yerde didik didik aranan kuğunun yakalandığı ihbarı üzerine Bodrum Akut ekibi bölgeye giderek inceleme yaptı.

Geçtiğimiz gün Bitez sahilinde görülen siyah kuğuyu arama çalışmaları sürüyor. Türkiye’de cinsi bulunmayan, Yeni Zelanda’da nesli tükenen kuğu, sadece Avustralya’nın güney kısmında az sayıda bulunuyor. Ege denizinde görülen kuğu en son Bitez sahilinde görülmüştü. Bugün vatandaşların ihbarı üzerine Siyah kuğunun alçaktan uçtuğu sırada bir minibüse çarparak sersemlediği ve bunu fırsat bilen mahalle sakinlerinin büyük bir koliye siyah kuğuyu koyduğu iddia edildi.

Arif Çapkın isimli vatandaşa verilen kuğuyu merak eden mahalle sakinlerinin kolinin ağzını açması ile birlikte kuğunun tekrar kaçtığı öğrenildi. Bu durumu ihbar alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla şubesi Milas şefliği ekipleri ve Akut ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye giderek araştırma başlattı.

Kuğuyu alan Arif Çapkın biz büyük bir kuş gördüklerini ifade ederek “Akşam büyük bir kuş yolun ortasında duruyordu. Yakalamak istedik, uçup 100 metre ileriye gitti. Bir koli bulup içerisine koyup benim marketime getirdi. Başka bir arkadaş koliyi açıp içerisine bakınca kuş uçup gitti” dedi.

Öte yandan her yerde aranan Siyah Kuğu’dan ise halen haber yok.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu