ÇevreGündemManşet

Koyunbaba Halk Plajı ile İlgili Bodrum Belediyesinden Bilgilendirme

Gündeme Yansıyan Açıklama Sonrası Bilgilendirme Yapıldı

 

“İlçemiz Koyunbaba Mahallesinde bulunan halk plajı ile ilgili geçtiğimiz gün, kamuoyuna yansıyan konu ile ilgili olarak bilgilendirme yapılması gereği duyulmuştur.

T.C. Bodrum Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü İmar Uygulama Birimi tarafından “Karakaya Denize Ulaşan Yollar” ile ilgili yürütülen çalışmaya göre; söz konusu alan, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 26/03/2005 tarih ve 697 sayılı kararı ve Gümüşlük Belediye Meclisinin 06/06/2005 tarih ve 22 sayılı kararı ile 1/1000 ölçekli Gümüşlük Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında kalmaktadır. İlgili alanda kısmen Günübirlik Tesis Alanı, kısmen T1 (Turizm+Konut) Alanı, kısmen park, kısmen imar yolu bulunmaktadır. İmar Planında imar yollarının park alanına kadar olduğu, denize ulaşmadığı görülmektedir.

Koyunbaba Mahallesindeki ilgili alanda kalan parseller, İmar Planında kısmen Günübirlik Tesis Alanında kısmen imar yolunda ve kısmen park alanında kalmaktadır. Söz konusu parsellerin imar uygulaması yapmadığı tespit edilmiştir. Terkini yapmayan parseller, planda bulunan imar yollarını ve park alanlarını kapamaktadır.

İmar yollarının ve park alanlarının 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında kamu eline geçmesi için resen 18. Madde çalışması yapılması gerekmektedir. Ancak 3194 sayılı İmar Kanunun Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkındaki Yönetmelik kapsamında, Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde kalan alanlar, meskûn alanlar ve imar parsellerinin çoğunun imar planına uygun oluşan alanlar 15. ve 16. Maddelerin istisnaları kapsamında kalmakta olup söz konusu alana ilişkin 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi gereği imar uygulaması yapılamamaktadır.

Yukarıda belirtilen maddeler (15. ve 16. Madde) kapsamında imar yollarının açılması ve park alanlarının kamunun kullanımına geçmesi için mülk sahiplerinin muvafakati ile belediyeye başvurması halinde gerçekleşmesi mümkündür.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bahse konu olan Bodrum ilçesi Koyunbaba Mahallesi Bayrak Sokak 120 Ada 13 Parselle ilgili olarak 23.03.2023 tarihine CİMER müracaatı gelmiş 3. Bölge Zabıta Amirliği tarafından 30.03 2023 tarihinde belediyenin ilgili birimine tutanak tutulmuştur.

Yapılan araştırma sonucunda arazinin özel mülk olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca sahile yaya geçişinde herhangi bir engel olmadığı görülmüş olup mülk sahibi tarafından sadece araç geçişine izin verilmediği belirlenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bodrum Belediye Başkanlığı”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu