GündemManşet

KAMU YARARINA HİZMET İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Bodrum-kamu yararına iş hizmet protokolüBodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bodrum Kaymakamlığı arasında haklarında kamu yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılması kararı verilen Hükümlülerin infaz işlemlerinde yerine getirilecek olan iş ve işlemlere ilişkin ikili işbirliği protokolü Kaymakamlık Makamında yapılan imza töreni ile hayata geçirildi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Denetimli Serbestlikten ve İnfazdan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol Bodrum, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, Bodrum Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü Muammer Şaşmaz katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum ve Milas’ı kapsayan çok faydalı bir protokol olacağını ifade ederek şunları söyledi:
“Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Kaymakamlığımız arasında, kamu yararlı işlerde çalıştırma programı çerçevesinde bir protokol yapıyoruz. Bu protokol, şartlı tahliyesine 1 yıl kalan hükümlülerin kamudaki işlerde görevlendirilmelerine dair bir protokol. Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz bu konuyu yürütüyor, bizden de Yazıişleri Müdürlüğümüz bu konuyu yürütecek. Bodrum ve Milas’tan 100 hükümlü bu protokolden faydalanacak” dedi.

Gödekmerdan, kamu kurumlarının temizlik, bakım ve onarım işlerinde görevlendirilecek olan hükümlülerin güzel bir sistemden faydalanacaklarını söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce Bodrum’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün faaliyete geçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum’un Ağır Ceza Merkezi olmasının bir avantajı olarak bu müdürlüğünün kurulduğunu söyledi. 1 Müdür ve 13 personelle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hizmet verdiğini ifade eden Duman sözlerine şöyle devam etti:
“100 mahkum şuan, Gençlik Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliyede, Belediyede, kamuya yararlı iş dediğimiz, temizlik işleri, bakım onarım işleri gibi çeşitli işlerde çalışmak suretiyle cezalarının kalan son kısımlarını, günlük 4 saati 1 güne gelmek suretiyle infaz etmiş oluyorlar. Hem devletimiz cezaevinde yaptığı masraftan kurtulmuş oluyor diğer taraftan hükümlü arkadaşlarımızda kamuya yararlı bir işte çalışmak suretiyle toplumla cezası bitmeden rehabilite olmuş oluyor” dedi.

İşbirliğinden ve yardımlarından ötürü Kaymakam Gödekmerdan’a teşekkür eden Başsavcı Duman basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Tamamen ücretsiz ve hükümlülerin kendi rızaları doğrultusunda gerçekleşecek uygulamanın hükümlülerin ikamet ettikleri ilçelerde hizmet verecekleri açıklandı.

Başsavcı Dr.Barış Duman ayrıca, adli para cezasına çarptırılan hükümlülerin mahkeme kararına gerek kalmadan İnfaz Savcıı tarafından kamuya yararlı işlerde çalıştırılabilmelerine karar verildiğini ifade etti. Bu kapsamda ise 2 saat hizmet verecek hükümlülerin 1 günlük cezalarından sayılacağını bildirildi.

Konuşmaların ardından, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman hükümlülerin kamuya yararlı işlerde çalıştırılabilmelerini içeren protokole imza attılar.

İmza töreni sonrasında Başsavcı Duman, Bodrum’da elektronik kelepçe uygulamasının da başlatıldığını ve şuanda bir hükümlüde bu uygulamanın gerçekleştiğini söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu