Kültür SanatManşetYiyecekler

Bodrum Belediyesi’nden İki Önemli Kültür Hediyesi

Gastronomi ve Mimari Bir Arada

 

Bodrum Belediyesi tarafından, ilçedeki kamu kurumlarına, kuruluşlara, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına kültür yayınlarından çıkan kitapların dağıtımı yapıldı

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Saha Çözüm Ekiplerince dağıtımı yapılan “Bodrum 1965-1991 Geleneksel Mimarlığın İzinde-1” kitabı, Prof. Dr. Reha Günay’ın objektifinden çıkan özgün fotoğraflarla zenginleştirilmiş bir içeriğe sahipken, “Bodrum Yemek Kültürü” kitabı ise Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Turgut ile Öğretim Görevlisi Hakan Özler’in katkılarıyla Bodrum’un eşsiz yemek kültürünü anlatıyor.

Kitap dağıtımı yapılan kurum ve kuruluşlar, Bodrum Belediyesi’nin kültürel zenginlikleri koruma ve yaşatma çabaları ile bu alana verdikleri katkılarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bodrum Belediyesi olarak kültür, sanat ve edebiyat alanında katkı sağlamak, geçmişimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak misyonumuzun bir parçasıdır. Bu kitaplar, Bodrum’un tarihini ve zengin yemek kültürünü anlamak adına önemli birer kaynaktır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu